Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Sajtos omlett muffinsütőben


Egy hétvégi reggelen nem is kell finomabb, mint néhány darab kis omlett muffinsütőben készítve.


Ezek a kis, muffinsütőben készített omlettek a ropogós baconnek, a reszelt sajtnak és az olasz fűszerezésnek köszönhetően annyira finomak. Szénhidrátszegény, viszont fehérjében gazdag fogás, amelyhez jól megy a nyers paprika és a lédús paradicsom.

Hozzávalók 12 darabhoz
    12 dkg bacon
    10 dkg reszelt sajt
    5 L-es tojás
    1 kávéskanál olasz fűszerkeverék
    só
    frissen őrölt bors
    olaj
    késhegynyi chili

Elkészítés:
A bacont kockázd fel, és serpenyőben, kevés olajon pirítsd ropogósra. Közben a tojásokat egy tálban villával vagy kézi habverővel verd fel. Add hozzá a sót, a borsot, a fűszerkeveréket, a chilit, a reszelt sajtot és a kisütött bacont. A visszamaradt zsiradékkal kend ki a muffintepsi mélyedéseit, és oszd el bennük a tojásos keveréket úgy, hogy nagyjából kétharmad részig legyenek megtöltve. Told a tepsit 200 fokos sütőbe 12-15 percre attól függően, mennyire jól átsütve szereted az omlettet.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések