Egy hétvégi reggelen nem is kell finomabb, mint néhány darab kis omlett muffinsütőben készítve.
Ezek a kis, muffinsütőben készített omlettek a ropogós baconnek, a reszelt sajtnak és az olasz fűszerezésnek köszönhetően annyira finomak. Szénhidrátszegény, viszont fehérjében gazdag fogás, amelyhez jól megy a nyers paprika és a lédús paradicsom.
Hozzávalók 12 darabhoz
12 dkg bacon
10 dkg reszelt sajt
5 L-es tojás
1 kávéskanál olasz fűszerkeverék
só
frissen őrölt bors
olaj
késhegynyi chili
Elkészítés:
A bacont kockázd fel, és serpenyőben, kevés olajon pirítsd ropogósra. Közben a tojásokat egy tálban villával vagy kézi habverővel verd fel. Add hozzá a sót, a borsot, a fűszerkeveréket, a chilit, a reszelt sajtot és a kisütött bacont. A visszamaradt zsiradékkal kend ki a muffintepsi mélyedéseit, és oszd el bennük a tojásos keveréket úgy, hogy nagyjából kétharmad részig legyenek megtöltve. Told a tepsit 200 fokos sütőbe 12-15 percre attól függően, mennyire jól átsütve szereted az omlettet.
0 Megjegyzések