A tökéletes krémes, szaftos csirkemell titka, hogy nem konzervből, hanem frissen sütött paradicsomból készül.
Csodás étel a sütőben sütött koktélparadicsom: fetával összekeverve tésztára érdemes kanalazni, ha azonban valamilyen komolyabb ebédet dobnál össze, csirkemellel és mascarponéval együtt is készítheted. Nem maradhat el mellőle a friss bazsalikom sem.
Hozzávalók
A csirkéhez:
50 dkg csirkemellfilé
1.5 evőkanál olívaolaj
1 teáskanál oregánó
1 teáskanál fokhagymapor
1 teáskanál só
A szószhoz:
35 dkg koktélparadicsom
10 dkg mascarpone
2 gerezd fokhagyma
2 evőkanál olívaolaj
2 evőkanál sűrített paradicsom
1.5 dkg friss bazsalikomlevél
1 csipet só
1 csipet bors
0.5 dl alaplé
friss bazsalikom vagy petrezselyem a tetejére
Elkészítés:
A csirkemellfilét vágd vastagabb szeletekre, és szórd meg sóval. Az olajat keverd össze az oregánóval és a fokhagymaporral, kend meg vele a hússzeleteket, és letakarva pihentesd a hűtőben egy órát.
Közben a paradicsomokat vágd félbe, és oszd el egy tepsiben. Az olajat keverd össze a sóval, a borssal és a felaprított fokhagymagerezdekkel, és locsold meg vele a paradicsomokat. Told 180 fokos sütőbe 25 percre. Amikor megsült, kanalazd turmixgépbe, add hozzá az alaplevet és a friss bazsalikomot, és pürésítsd.
A csirkemelleket serpenyőben süsd ki, és tedd félre. Ugyanabba az edénybe kanalazd bele a sűrített paradicsomot, futtasd egy-két percig, majd öntsd hozzá a pürésített paradicsomot. Add hozzá a mascarponét, és keverd az egészet simára. Tedd vissza bele a kisült csirkemellet, és melegítsd össze. A tetejét még megszórhatod friss bazsalikommal vagy petrezselyemmel.
0 Megjegyzések