Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Török zöldségleves


A krémes, sűrű török zöldségleves sokféle hozzávalóból áll.

Ebbe a sűrű, török zöldséglevesbe minden földi jó belekerül, így különösen jól fog esni a hűvösebb, esős napokon. Házilag főzött alaplével vagy szintén házi leveskockával ízesítsd, így felesleges adalékanyagokat sem kell használnod hozzá. A citromot mindig a végén add a fazékba, különben sokkal nehezebben puhulnak meg a savas közegben a hozzávalók.

Hozzávalók 6 személyre
    20 dkg vörös lencse
    2 krumpli
    2 póréhagyma
    2 gerezd fokhagyma
    1.5 l alaplé
    1 hagyma
    1 sárgarépa
    1 citrom
    1 teáskanál őrölt kömény
    1 teáskanál kurkuma
    só
    bors
    olaj

Elkészítés:
A hagymát kockázd fel, és kevés olajon párold üvegesre. A répát hámozd meg, szeleteld fel. A póréhagyma leveleit vágd le, a szárát vágd karikákra. Add őket a hagymához, és pirítsd egy-két percig. A krumplit hámozd meg, kockázd fel, a fokhagymát vágd szeletekre. A vörös lencsét öblítsd le. Add ezeket is a répás keverékhez, forgasd össze, öntsd fel alaplével, szórd meg őrölt köménnyel, kurkumával, sóval és borssal, és lefedve főzd 30 percig. Amikor minden megpuhult, pürésítsd botmixerrel vagy turmixgépben. A végén savanyítsd egy citrom kifacsart levével.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések