Ebbe a sűrű, török zöldséglevesbe minden földi jó belekerül, így különösen jól fog esni a hűvösebb, esős napokon. Házilag főzött alaplével vagy szintén házi leveskockával ízesítsd, így felesleges adalékanyagokat sem kell használnod hozzá. A citromot mindig a végén add a fazékba, különben sokkal nehezebben puhulnak meg a savas közegben a hozzávalók.
Hozzávalók 6 személyre
20 dkg vörös lencse
2 krumpli
2 póréhagyma
2 gerezd fokhagyma
1.5 l alaplé
1 hagyma
1 sárgarépa
1 citrom
1 teáskanál őrölt kömény
1 teáskanál kurkuma
só
bors
olaj
Elkészítés:
A hagymát kockázd fel, és kevés olajon párold üvegesre. A répát hámozd meg, szeleteld fel. A póréhagyma leveleit vágd le, a szárát vágd karikákra. Add őket a hagymához, és pirítsd egy-két percig. A krumplit hámozd meg, kockázd fel, a fokhagymát vágd szeletekre. A vörös lencsét öblítsd le. Add ezeket is a répás keverékhez, forgasd össze, öntsd fel alaplével, szórd meg őrölt köménnyel, kurkumával, sóval és borssal, és lefedve főzd 30 percig. Amikor minden megpuhult, pürésítsd botmixerrel vagy turmixgépben. A végén savanyítsd egy citrom kifacsart levével.
Hozzávalók 6 személyre
20 dkg vörös lencse
2 krumpli
2 póréhagyma
2 gerezd fokhagyma
1.5 l alaplé
1 hagyma
1 sárgarépa
1 citrom
1 teáskanál őrölt kömény
1 teáskanál kurkuma
só
bors
olaj
Elkészítés:
A hagymát kockázd fel, és kevés olajon párold üvegesre. A répát hámozd meg, szeleteld fel. A póréhagyma leveleit vágd le, a szárát vágd karikákra. Add őket a hagymához, és pirítsd egy-két percig. A krumplit hámozd meg, kockázd fel, a fokhagymát vágd szeletekre. A vörös lencsét öblítsd le. Add ezeket is a répás keverékhez, forgasd össze, öntsd fel alaplével, szórd meg őrölt köménnyel, kurkumával, sóval és borssal, és lefedve főzd 30 percig. Amikor minden megpuhult, pürésítsd botmixerrel vagy turmixgépben. A végén savanyítsd egy citrom kifacsart levével.
0 Megjegyzések