Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Serpenyős, kefires lepények


Nem is sejtenéd, milyen gyorsan és könnyen készülnek ezek a serpenyős lepények.

Mennyei lepényeket készíthetsz, ha a tésztájukba reszelt sajtot és kefirt keversz, és serpenyőben sütöd ki őket. Az így kapott lepények nagyon finomak lesznek pörköltek vagy indiai hangulatú fogások mellé.

Hozzávalók 4 személyre
    25 dkg liszt
    20 dkg kefir
    15 dkg reszelt sajt
    1 teáskanál cukor
    1 teáskanál szódabikarbóna
    1 kávéskanál só
    olaj a sütéshez

Elkészítés:
A kefirt kicsit langyosítsd meg a mikróban. Add hozzá a cukrot és a szódabikarbónát, és hagyd állni öt percig. A pihentetési idő leteltével keverd hozzá a sót, a lisztet és a reszelt sajtot. Gyúrd össze, formázz belőle egyforma golyókat, és nyújtsd ki őket kör alakúra, vagy a tenyereddel lapítsd ki a darabokat. Serpenyőben, kevés olajon, oldalanként két-három perc alatt süsd őket ropogósra. Tálald curry, pörkölt, ragu vagy valamilyen serpenyős fogás mellé.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések