Mennyei lepényeket készíthetsz, ha a tésztájukba reszelt sajtot és kefirt keversz, és serpenyőben sütöd ki őket. Az így kapott lepények nagyon finomak lesznek pörköltek vagy indiai hangulatú fogások mellé.
Hozzávalók 4 személyre
25 dkg liszt
20 dkg kefir
15 dkg reszelt sajt
1 teáskanál cukor
1 teáskanál szódabikarbóna
1 kávéskanál só
olaj a sütéshez
Elkészítés:
A kefirt kicsit langyosítsd meg a mikróban. Add hozzá a cukrot és a szódabikarbónát, és hagyd állni öt percig. A pihentetési idő leteltével keverd hozzá a sót, a lisztet és a reszelt sajtot. Gyúrd össze, formázz belőle egyforma golyókat, és nyújtsd ki őket kör alakúra, vagy a tenyereddel lapítsd ki a darabokat. Serpenyőben, kevés olajon, oldalanként két-három perc alatt süsd őket ropogósra. Tálald curry, pörkölt, ragu vagy valamilyen serpenyős fogás mellé.
Hozzávalók 4 személyre
25 dkg liszt
20 dkg kefir
15 dkg reszelt sajt
1 teáskanál cukor
1 teáskanál szódabikarbóna
1 kávéskanál só
olaj a sütéshez
Elkészítés:
A kefirt kicsit langyosítsd meg a mikróban. Add hozzá a cukrot és a szódabikarbónát, és hagyd állni öt percig. A pihentetési idő leteltével keverd hozzá a sót, a lisztet és a reszelt sajtot. Gyúrd össze, formázz belőle egyforma golyókat, és nyújtsd ki őket kör alakúra, vagy a tenyereddel lapítsd ki a darabokat. Serpenyőben, kevés olajon, oldalanként két-három perc alatt süsd őket ropogósra. Tálald curry, pörkölt, ragu vagy valamilyen serpenyős fogás mellé.
0 Megjegyzések