A németek kedvenc street foodja, a currywurst számtalan változatban létezik, ezek közül mutatunk most egy igazán finomat.
A fűszeres paradicsomszósszal leöntött sült kolbász, vagyis a currywurst olyasmi a németeknek, mint nekünk a lecsó: számtalan változatban létezik, és mindenki a saját receptjére esküszik. A különböző német és angol nyelvű oldalakon néha hajmeresztő megoldásokkal is találkozni, van, aki kólát vagy narancslevet is tesz a szószba. Ez a változat kevésbé újító, és ami a legfontosabb, nem is édes.
Hozzávalók 4 személyre
A kolbászhoz:
8 sütnivaló kolbász
2 evőkanál vaj
2 evőkanál olaj
1 evőkanál currypor a tetejére
A szószhoz:
5 teáskanál currypor
4 evőkanál alaplé
3 evőkanál víz
2.5 dl ketchup
2 evőkanál Worcestershire szósz
2 teáskanál füstölt paprika
1 teáskanál vöröshagymapor
0.5 kávéskanál szódabikarbóna
0.5 kávéskanál cayenne bors
Elkészítés:
Először a szószt készítsd el. Ehhez a ketchupot egy kis lábosban melegítsd fel. Amikor már meleg, de még nem forr, adj hozzá egy kevés szódabikarbónát. Kevergesd a tűzön addig, amíg a habzása megszűnik, ekkor vedd alatta a lángot kicsire. Keverd hozzá először a curryport, a füstölt paprikát, a vöröshagymaport és a cayenne borsot, utána az alaplevet, a vizet és a Worcestershire szószt. Hagyd gyöngyözni 5-7 percig. Amikor elkészült, húzd le a tűzről, és tartsd melegen.
A kolbászt ízlés szerint felkarikázva vagy egyben hagyva pirítsd meg a vaj és az olaj keverékén. A frissen sült kolbászra kanalazd rá a meleg szószt, és szórd meg curryporral.
Hozzávalók 4 személyre
A kolbászhoz:
8 sütnivaló kolbász
2 evőkanál vaj
2 evőkanál olaj
1 evőkanál currypor a tetejére
A szószhoz:
5 teáskanál currypor
4 evőkanál alaplé
3 evőkanál víz
2.5 dl ketchup
2 evőkanál Worcestershire szósz
2 teáskanál füstölt paprika
1 teáskanál vöröshagymapor
0.5 kávéskanál szódabikarbóna
0.5 kávéskanál cayenne bors
Elkészítés:
Először a szószt készítsd el. Ehhez a ketchupot egy kis lábosban melegítsd fel. Amikor már meleg, de még nem forr, adj hozzá egy kevés szódabikarbónát. Kevergesd a tűzön addig, amíg a habzása megszűnik, ekkor vedd alatta a lángot kicsire. Keverd hozzá először a curryport, a füstölt paprikát, a vöröshagymaport és a cayenne borsot, utána az alaplevet, a vizet és a Worcestershire szószt. Hagyd gyöngyözni 5-7 percig. Amikor elkészült, húzd le a tűzről, és tartsd melegen.
A kolbászt ízlés szerint felkarikázva vagy egyben hagyva pirítsd meg a vaj és az olaj keverékén. A frissen sült kolbászra kanalazd rá a meleg szószt, és szórd meg curryporral.
0 Megjegyzések