Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Currywurst


A németek kedvenc street foodja, a currywurst számtalan változatban létezik, ezek közül mutatunk most egy igazán finomat.

A fűszeres paradicsomszósszal leöntött sült kolbász, vagyis a currywurst olyasmi a németeknek, mint nekünk a lecsó: számtalan változatban létezik, és mindenki a saját receptjére esküszik. A különböző német és angol nyelvű oldalakon néha hajmeresztő megoldásokkal is találkozni, van, aki kólát vagy narancslevet is tesz a szószba. Ez a változat kevésbé újító, és ami a legfontosabb, nem is édes.

Hozzávalók 4 személyre
A kolbászhoz:
    8 sütnivaló kolbász
    2 evőkanál vaj
    2 evőkanál olaj
    1 evőkanál currypor a tetejére

A szószhoz:
    5 teáskanál currypor
    4 evőkanál alaplé
    3 evőkanál víz
    2.5 dl ketchup
    2 evőkanál Worcestershire szósz
    2 teáskanál füstölt paprika
    1 teáskanál vöröshagymapor
    0.5 kávéskanál szódabikarbóna
    0.5 kávéskanál cayenne bors

Elkészítés:
Először a szószt készítsd el. Ehhez a ketchupot egy kis lábosban melegítsd fel. Amikor már meleg, de még nem forr, adj hozzá egy kevés szódabikarbónát. Kevergesd a tűzön addig, amíg a habzása megszűnik, ekkor vedd alatta a lángot kicsire. Keverd hozzá először a curryport, a füstölt paprikát, a vöröshagymaport és a cayenne borsot, utána az alaplevet, a vizet és a Worcestershire szószt. Hagyd gyöngyözni 5-7 percig. Amikor elkészült, húzd le a tűzről, és tartsd melegen.

A kolbászt ízlés szerint felkarikázva vagy egyben hagyva pirítsd meg a vaj és az olaj keverékén. A frissen sült kolbászra kanalazd rá a meleg szószt, és szórd meg curryporral.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések