A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Az amerikai államadósság globális piramisjáték, amely összeomlik


Szerinte az amerikai államadósság egy globális pénzügyi piramisjáték 

Vjacseszlav Vologyin vezető orosz törvényhozó az amerikai szövetségi államadósságot globális piramisjátéknak nevezte, amely elkerülhetetlenül az összeomlás felé tart – írta az Oroszhirek.hu. 

A megjegyzése akkor érkezett, amikor Washington azon fáradozik, hogy megegyezzen az adósságplafon emeléséről, hogy elkerülje a fizetésképtelenséget.

„Gondoljunk csak bele, 2023-ban az amerikai adósság kamatfizetései elérhetik az 1,5 billió dollárt – az amerikai költségvetés összes bevételének csaknem egyharmadát!” – írta a Telegramon Vologyin, aki az orosz parlament alsóházának elnöki tisztségét tölti be.

„Az amerikai államadósság egy globális pénzügyi piramisjáték, amelyet washington azért épített, hogy más országokat becsapjon” – írta.

„A történelem megmutatta, hogy végül minden piramisjáték megbukik” – tette hozzá, és figyelmeztetett, hogy a dollár kezd mérgezővé válni.

Az amerikai dollártól függő országoknak alternatíva, például nemzeti valuta után kellene nézniük, hogy csökkentsék az állampolgáraikra nehezedő kockázatokat – zárta gondolatait Vologyin.

Az amerikai kormányt 31 billió dolláros adósságállományának nem teljesítése fenyegeti, ha a törvényhozók nem emelik meg a szövetségi hitelfelvételi korlátot. Janet Yellen amerikai pénzügyminiszter a hét elején figyelmeztette a kongresszust, hogy a számlákat nem tudják kifizetni, ha június 1-jéig nem emelik az adósságplafont.

A Reuters csütörtökön arról számolt be, hogy Joe Biden elnök és Kevin McCarthy vezető republikánus törvényhozó közel került az adósságplafonról szóló megállapodáshoz, de még nem sikerült megállapodniuk a hadi és belföldi programok széles körét működtető diszkrecionális kiadások csökkentéséről.

Oroszország nemzeti valutában kezdte el rendezni a kereskedelmi megállapodásokat partnereivel, miután az Egyesült Államok a Moszkva ukrajnai katonai műveletéből eredő szankciók részeként gyakorlatilag elzárta a dollárban denominált kereskedelemtől.

Mihail Misusztyin orosz miniszterelnök szerdán azt mondta, hogy most már a rubel és a jüan dominál az Oroszország és Kína közötti kereskedelemben, és a kölcsönös elszámolások 70 százalékában ezeket használják.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések