Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

 Így süsd meg a sütőtököt, hogy a legfinomabb legyen: alig van vele munka


A sütőtök mennyei és egészséges őszi édesség. Így süsd meg, hogy a legfinomabb legyen.


A legfinomabb sütőtök sütésének módjáról megoszlanak a vélemények: van, aki édesen szereti, más fűszeresen. Abban viszont mindenki megegyezik, hogy a tökéletes sütőtök kívül pirosra sült, belül pedig szinte krémes.

Hozzávalók 4 személyre

👉 1 közepes sütőtök

A fűszerezéshez ízlés szerint
👉 méz
👉 chilipor
👉 gyömbérpor
👉 rozmaring
👉 kakukkfű
👉 só
👉 bors

Elkészítés:

A tököt kívülről alaposan mosd meg, vágd félbe, és a magokat kapard ki belőle. Szeleteld két-három centi vastag cikkekre. Meghámozni nem kell: nyersen nagyon nehezen jön le a héja, amikor azonban megsült, már könnyedén kikanalazhatod a húsát belőle. Helyezd el egymás mellett a tökszeleteket egy sütőpapírral kibélelt tepsiben. Natúran is nagyon finomak, de ha szeretnéd, ízesítsd őket egy kevés mézzel, gyömbérrel, chilivel, vagy tegyél melléjük egészben hagyott rozmaring- vagy kakukkfűágakat. Van olyan is, aki sózva-borsozva szereti. Told a tepsit 200 fokra előmelegített sütőbe egy-másfél órára: minél nagyobbak a darabok, annál több időre. Amikor a teteje enyhén karamellizálódott, készen van.

Tejszínes-gombás tészta darált hússal egybesütve: felül megpirul, belül krémes
Vegán kókuszkocka tej és tojás nélkül: növényi tejjel is nagyon finom
Darált hússal rakott brokkoli tejszínesen: kiadós, és tele van vitaminnal
Sűrű rozmaringos répakrémleves: jól átmelegít a hűvös estéken
Mennyei birsalmakompót tartósítószer nélkül: most töltsd fel vele a kamrát

Kevés kalóriás csirkemell fokhagymával és oregánóval: minimális zsiradék kell hozzá

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések