A sütőtök mennyei és egészséges őszi édesség. Így süsd meg, hogy a legfinomabb legyen.
A legfinomabb sütőtök sütésének módjáról megoszlanak a vélemények: van, aki édesen szereti, más fűszeresen. Abban viszont mindenki megegyezik, hogy a tökéletes sütőtök kívül pirosra sült, belül pedig szinte krémes.
Hozzávalók 4 személyre
👉 1 közepes sütőtök
A fűszerezéshez ízlés szerint
👉 méz
👉 chilipor
👉 gyömbérpor
👉 rozmaring
👉 kakukkfű
👉 só
👉 bors
Elkészítés:
A tököt kívülről alaposan mosd meg, vágd félbe, és a magokat kapard ki belőle. Szeleteld két-három centi vastag cikkekre. Meghámozni nem kell: nyersen nagyon nehezen jön le a héja, amikor azonban megsült, már könnyedén kikanalazhatod a húsát belőle. Helyezd el egymás mellett a tökszeleteket egy sütőpapírral kibélelt tepsiben. Natúran is nagyon finomak, de ha szeretnéd, ízesítsd őket egy kevés mézzel, gyömbérrel, chilivel, vagy tegyél melléjük egészben hagyott rozmaring- vagy kakukkfűágakat. Van olyan is, aki sózva-borsozva szereti. Told a tepsit 200 fokra előmelegített sütőbe egy-másfél órára: minél nagyobbak a darabok, annál több időre. Amikor a teteje enyhén karamellizálódott, készen van.
0 Megjegyzések