A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Gyilkossági kísérlettel vádolják a török származású férfit, aki belehajtott egy brüsszeli kávézó teraszába


Az incidens tisztázatlan háttere miatt a belga főváros néhány területén ideiglenesen megemelték a terrorkészültségi szintet, majd a nyomozás előrehaladtával csökkentették. 

 Gyilkossági kísérlettel vádolják annak a furgonnak a sofőrjét, amely péntek délután belehajtott egy Brüsszel központjában található kávézó teraszába – írta a La Libre belga napilap szombaton. Az incidensben három ember szenvedett könnyebb sérülést, kórházba senkit sem kellett szállítani. A jármű vezetője elmenekült a tett helyszínéről, de nem sokkal később a rendőrség Antwerpenben letartóztatta. A szemtanúk szerint a furgon elhajtott a kávézó előtt, majd megfordult, és ezután hajtott bele a teraszba.

A La Libre szerint a gyanúsított, Muhamad G. 1994-ben született Antwerpenben. Flamand nyelvű sajtóforrásokra hivatkozva azt írták, hogy török származású, és a DPD csomagküldő szolgálat alkalmazottja. A Het Laatste Nieuws napilap szerint az eset idején valószínűleg éppen a környéken végezte munkáját. A napilapnak nyilatkozó források azt állítják, hogy „a gyanúsított eszét vesztette az augusztus közepén életbe lépett új forgalomirányítási rend miatt, és ezért hajtott bele teljes sebességgel a kávézó teraszába”.

Az indítékot a rendőrség egyelőre nem erősítette meg, de sajtóinformációk szerint az illető már ismert a rendőrség előtt testi sértés miatt. Az incidens tisztázatlan háttere miatt Brüsszel néhány területén ideiglenesen megemelték a terrorkészültségi szintet, majd a nyomozás előrehaladtával csökkentették.

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések