A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A 8 leghatásosabb gyakorlat az alhas edzésére: a legnehezebben formálható részt veszik célba


Az alhas kidomborodása nem csak a túlsúlyosokat érinti.


Bizonyára mindenkinek vannak olyan testrészei, amelyekkel nem elégedett: míg egyesek feszesebb popsira és combokra vágynak, addig mások kiálló pocakjukat tüntetnék el.

Sokan azt gondolják, hogy a feszes, lapos has feltétele, hogy naponta több száz felülést csináljanak, valójában azonban a legelső sikert az életmódváltással érhetik el. A célzott gyakorlatok, bár megerősítik az adott terület izmait, de az izmok feletti zsírréteget nem tüntetik el, ehhez első lépésként mindenképp kalóriadeficitet kell teremteni. Ugyanakkor látványosabb lesz a diéta hatása, ha a megfelelő étrend mellett elkezded a köldök alatti, valamint a középső terület edzését is, ami az izmok megtartásában és formálásában segít.

Az alhas kidomborodása nem csak a túlsúlyosokat érinti. A vékony alkatú hölgyek is szenvednek a has alsó részének kitüremkedésétől, hiszen ez az a hely, ahova a testünk a legtöbb felesleges zsírt raktározza el. A has alsó részének kitüremkedése az alhasi izmok és mélyizmok edzetlenségéből is adódhat, de ugyanúgy kialakulhat egyoldalú táplálkozás során is.

Az alhasi részt a leghatékonyabban a felülések helyett leginkább a lábemelésekkel dolgoztathatod meg. A következő mozdulatsorok az alhasat és más izomcsoportokat egyaránt erősítik, ráadásul nemcsak a gerincet, de az ízületeket is kímélik. A gyakorlatok során a bemelegítésről és a nyújtásról se feledkezz meg!

Alaposan megdolgoztatja az alsó hasizmokat, ha hanyatt fekve végzel bicikliző mozdulatot. Feküdj hanyatt, hajlítsd be a jobb lábadat, és emeld fel úgy, hogy az alsó lábszár párhuzamos legyen a talajjal. A bal lábadat is kissé emeld el a talajtól, majd kezdj el lassan biciklizni a levegőben. Végezd egy percig a gyakorlatot.

Helyezkedj el a talajon, majd emeld mindkét lábad a levegőbe úgy, hogy a felsőtesteddel 90 fokos szöget zárjon be. Ügyelj arra, hogy hasizomból emeld a lábad, a vállaid pedig maradjanak a talajon. Végezz két sorozatban 20-20 emelést.

Feküdj hanyatt, nyújtsd ki a lábaidat a talaj felett 10 centivel, majd végezz ollózó mozdulatokat. Két sorozatot csinálj belőle, sorozatonként 30-szor ismételd meg.

Az alhasi részt, a combokat és a popsit egyaránt megdolgoztathatod, ha négykézlábra ereszkedsz, majd egyik és másik lábadat is kinyújtod úgy, hogy az a gerinc meghosszabbítása legyen, a hát pedig ne essen be. Végezz kétszer 12 darabot belőle.

Vegyél a két lábad közé egy fitneszlabdát, majd végezz két sorozatban 30-30 lábemelést. Ügyelj arra, hogy a felsőtested a talajon maradjon.

Az orosz twistnek nevezett gyakorlat alaposan megdolgoztatja a hasizmokat. Végzéséhez emeld hajlítva a lábaidat, majd lebegő felülésben, előrenyújtott, összezárt kezekkel fordulj ki mindkét oldalra két sorozatban 30-szor.

A hegymászógyakorlat a hasizmot, a gerincfeszítő izmokat, a csípő-, a comb- és farizmokat dolgoztatja meg. Dinamikusan váltogasd az egyik, majd másik lábadat 20 másodpercig, majd tarts 10 másodperces pihenőt.

Helyezkedj el a talajon hanyatt fekvésben, nyújtsd ki a két karod, emeld el a talajtól a felsőtested úgy, hogy hasból dolgozz, valamint a két lábad emeld a magasba úgy, hogy a kezeddel próbáld megérinteni a cipőd orrát. Végezz belőle két sorozatban 12-t.

DOSSZIÉ:

📂 Csökkenti az étvágyat, segíti az emésztést, és enyhíti az IBS tüneteit: így fogyaszd a borsmentát

📂 Tippek a hőhullámok kivédésére 

📂 A barna rizs egészségre gyakorolt hatásai 

📂 Miért fehér a nyelvünk és mit tehetünk ellene? 

📂 Miért fáznak jobban a nők, mint a férfiak?

📂 A C-vitamin segít a megfelelő immunválasz kialakításában 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések