A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Bált szerveznek a migránsoknak és transzneműeknek Párizsban


Ucabált szervez az illegális bevándorlóknak a francia jogvédő szervezet, a BAAM (Bureau d’Accueil et d’Accompagnement des Migrants, azaz a Migránsokat Fogadó és Támogató Iroda), amely július 13-án, kedden este a párizsi Sztálingrád téren várja a megmozdulásra a migránsokat és pártfogóit.


Az utcabállal vegyített demonstráció célja, hogy a felvonulók tiltakozzanak a francia kormánynak a migránsok szabadságjogait lábbal tipró és rasszista intézkedései ellen.

Az utcabálon a zenét szolgáltató DJ Fanaya eközben kijelentette, hogy az eseményen „dekolonizálni akarja a táncparkettet”, ezért a híres francia DJ felszólította a fehér bőrűeket, hogy tartsák magukat távol a helyszíntől, amelyen a DJ sokkal szívesebben látja vendégül a színes bőrű jó csajokat, a queer-eket és a transzneműeket.

A DJ fehérellenes kijelentése azonnal botrányt keltett, és kormánypárti politikusok ítélték el a diszkriminációt. Az utcabál szervezője, a BAAM helyreigazításként közölte, hogy a migránsokat támogató rendezvényen bárki részt vehet, még a fehérek is. DJ Fanaya azonban visszalépett a rendezvényen való részvételtől.

A migránstámogató utcabál szervezői a Twitteren (is) közzétették, hogy a rendezvény másik fő célja az (a francia kormány elítélése mellett), hogy követeljék az Európai Unió határainak védelmét ellátó Frontex felszámolását.

Forrás: valeursactuelles.com

DOSSZIÉ:

📂 Olimpia: A dobogósok saját maguk akasztják majd a nyakukba az érmet

📂 Már 15 ezres napidíjért sem találnak napszámost a kertészetek

📂 Alkotmányosnak találták az ukrán nyelvtörvényt

📂 A lengyel alkotmánybíróság alkotmányellenesnek minősítette az uniós bíróság döntését

📂  Tordai bohóc folytatja a gusztustalan halálkampányát

📂 Hivatalos: Magyarország akadályozta meg a legtöbb bevándorló belépését az EU-ba 2020-ban

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések