A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Alföldi Róbert: Vidnyánszky felháborítóan olyan fogalmakat használ, mint a hazaszeretet, a magyarság vagy a kereszténység

Alföldi Róbert sem akart kimaradni a baloldali támadásokból, amelyet Gyurcsány Ferenc indított el néhány hete a normalitás és a rend ellen.

A bukott miniszterelnök, mint emlékezetes, vagyonelkobzással fenyegette meg Vidnyánszky Attilát és munkatársait, rajtuk keresztül pedig mindenkit, aki másként gondolkozik a világról. Ezután többen megpróbáltak igazodni Gyurcsányhoz, Bródy Gábor szocialista önkormányzati képviselő például deportálással fenyegetőzött, a többszörösen bukott politikus, Juhász Péter pedig ocsmány, trágár stílusban szitkozódott. Ehhez csatlakozott most Alföldi Róbert is, aki a baloldali többségű szekszárdi önkormányzat lapjában frusztráltan túlteljesítve szidalmazza az Európa-szerte elismert, Kossuth- és Mejerhold-díjas Vidnyánszky Attilát.

Alföldi Róbert fellépése a koronavírus miatt elmaradt Szekszárdon (nem színdarabról volt szó, beszélgetett volna, nyilván nem ingyen, a baloldali önkormányzatok tipikusan így fizetik ki a baloldalnak megfelelő szolgálatot tevő aktivistákat), ennek ellenére e-mailben nyilatkozott a Szekszárdi Vasárnap című önkormányzati lapnak. Az interjú online még nem elérhető, az utolsó lapszám, ami fenn van az oldalon, az augusztus 9-i. Ennek ellenére több országos baloldali lap (a Magyar Hang, a gyurcsányista Nyugati Fény és a Színház.hu is) idéz Alföldi interjújából – ami a legmeglepőbb, hogy mindannyian szó szerint ugyanazokat a részeket. Mivel nem hivatkoznak a másikra, csak két lehetőség van. Az egyik: mindegyikük hozzájutott a csak Szekszárdon terjesztett laphoz, és mindegyiküknek betűre ugyanazok a részek tetszettek meg, a másik, valószínűbb verzió, hogy valahonnan megkapták, mit kell idézni Alfölditől.

Többek között ezeket:

“… felháborítóan olyan fogalmakat sajátít ki (Vidnyánszky – a szerk.) és használ, mint a hazaszeretet, a magyarság vagy a kereszténység”.


Példát, persze, nem mond, nem meglepő, a baloldali színházi világ konkrétumok nélkül szokott rágalmazni. “… a legprimitívebb módon bosszút áll saját, évtizede hordott vélt sérelmeiért”. Ennek a mondatnak az az érdekessége, hogy szinte szó szerint megegyezik a Soros blogján, a 444-en írtakkal – márpedig a szekszárdi Alföldi-interjú előbb készült, mint ahogy a 444 cikke megjelent. Vagyis a baloldali propaganda ugyanazokat a valamilyen központból kiadott gondolatokat terjeszti.

“Mint a legdurvább 50-es évek, csak mások a sokszor puffogtatott vezérszavak”

– írja Alföldi, ami meghökkentő cinizmus, hiszen éppen Gyurcsány Ferenc volt az, aki a legsötétebb ötvenes éveket idézve vagyonelkobzással fenyegette meg Vidnyánszky Attilát és rajta keresztül mindenkit, aki másként gondolkodik.

A színészként és showmanként sikeres, rendezőként jóval kevésbé elismert, külföldre alig hívott, a Nemzeti Színház igazgatói posztját 41 évesen Gyurcsány Ferenc kegyéből megszerző Alföldi Róbert láthatóan egyre frusztráltabb. Ez nem csoda, mióta nem ő a Nemzeti Színház vezetője, valójában a baloldali színházaknak sem kell, bármennyire szerette volna, a Katona József Színházba sem engedték be soha rendezni.

Mint azt az Origo megírta, Alföldi meglehetősen sajátságos körülmények között szerezte meg 2008-ban a Nemzeti Színház igazgatói posztját. Mindössze kétéves Bárka színházi igazgatóság állt mögötte, arról ismerték, hogy a Gálvölgyi-Farkasházy féle Heti hetes állandó szereplője volt. Amikor Jordán Tamás mandátuma lejárt és nem akarta folytatni a Nemzeti Színház élén, többen is pályáztak: Alföldi Róbert, aztán Balikó Tamás, a Pécsi Nemzeti Színház akkori igazgatója, Hudi László rendező, az Alternatív Színházak Szövetségének volt elnöke és Imre Zoltán színháztörténész, dramaturg, valamint Szűcs Miklós, az azóta már megszűnt Budapesti Kamaraszínház igazgatója is elindult a vezetői posztért.


Alföldi legfőbb riválisa a később drámaian fiatalon meghalt Balikó Tamás volt, akinek pályázatát azonban a bizottság több tagja hiányosan kapta meg. A 40 oldalas pályázatból 31 oldal hiányzott. Ez nem zavarta a Gyurcsány Ferenc vezette MSZP-SZDSZ kormányt, és kinevezte Alföldit (akinek édesapja MSZP-s politikus, egy ideig országgyűlési képviselő volt, a parlament kulturális bizottságának tagja volt).

Ezek után nem meglepő, hogy Alföldi Róbert azóta is teljesíteni akar, így most is csatlakozott a Gyurcsány által indított támadáshoz.

Gyurcsány fenyegetőzése ellen tiltakozva Rákay Philip az Origón írt egy publicisztikát. A nagy visszhangot látva petíciót indított, amelyhez aztán 301 művész és közéleti személy csatlakozott, és most már több mint 30 ezren támogatják szerte az országból és a határokon túlról is.

A petíciót itt lehet aláírni.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések