A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Isteni paradicsomos receptek amelyeket érdemes kipróbálni, ha fogyni akarsz

A kalóriaszegény paradicsomnak nagyon sok fajtája van, és sokféleképpen használható fel. Összegyűjtöttük a legjobb recepteket, amik most, szezonban az igaziak.

Paradicsomos bruschetta bazsalikommal, olívaolajjal: az olaszok kedvenc nyári szendvicse

Főoldal Receptek Paradicsomos bruschetta bazsalikommal, olívaolajjal: az olaszok kedvenc nyári szendvicse Élvezd a nyarat, varázsolj mediterrán hangulatot a konyhádba ínycsiklandó bruschettával. Készítsd úgy, ahogy az olaszok! Friss, érett paradicsom, bazsalikom, fokhagyma: ugye nem kell bizonygatni, hogy milyen jól összeillenek? Főleg kevés olívaolajjal leöntve. A bruschetta szó egyébként pirított kenyérszeletet jelent.



Mediterrán paradicsomleves 20 perc alatt: az olaszok így készítik

A mediterrán fűszerezésű paradicsomleves hidegen-melegen egyaránt finom, ráadásul jó sűrű. Ha így készíted a paradicsomlevest, minden falatról Olaszország jut majd az eszedbe! A paradicsomhoz jól illenek a különféle zöldfűszerek, a bazsalikom, az oregánó és a rozmaring. Az olaszok nem spórolnak velük. Hogy fokozzák az élvezetet, mozzarellát is tesznek a tetejére.



Ilyen a lecsó, amikor a franciák készítik: degeszre eheted magad, akkor sem hízol

A francia lecsó - eredeti nevén: ratatouille (ejtsd: ratatuj) a fűszerezésen kívül leginkább abban különbözik a hagyományos magyar lecsótól, hogy nem szalonnazsíron, hanem olívaolajon indítjuk, és ettől különösen friss ízt kap. A paprika és a paradicsom mellett pedig cukkini, padlizsán, sőt, akár gomba is mehet bele, bár ez utóbbi egyáltalán nem követelmény.



Zöldséges quiche párizsi recept szerint - Az egyik legfinomabb francia sós süti

Ami az olaszoknak a pizza, az a franciáknak a quiche. A népszerű sós pitére halmozz minél több idényzöldséget. A quiche nem más, mint az omlós pitetészta és a jól megpakolt tejszínes rántotta keveréke. A franciák rajonganak érte, nagyon gyakran kerül náluk az asztalra. Sőt, szinte minden boltban és pékségekben árulják.



Darált hússal töltött paradicsom: összesütve még finomabb

Előételként vagy vacsoraként is bevetheted a fűszeres darált hússal töltött, sajttal turbózott paradicsomot. A töltött paradicsom sokféle lehet, készítheted diétásan, üthetsz bele tojást, vagy akár darált hússal is megtöltheted. Utóbbi laktató, mégsem nehéz a gyomornak. A paradicsom belsejét se dobd ki, jó lesz lecsóba vagy levesbe.



A klasszikus paradicsomos húsgombóc receptje: így lesz tökéletes

Szeretted a menzán a paradicsomos húsgombócot? Ez annál sokkal finomabb! Attól sem kell tartanod, hogy a gombóc szétesik vagy kemény marad. Ha gyermekkorodban imádtad, nosztalgiából készítsd el ismét a paradicsomos húsgombócot. Akkor nem voltál nagy rajongója? Felejtsd el a régi emlékeket, és adj neki még egy esélyt. Ha így főzöd, nem fogsz csalódni.



Cukkinis, paradicsomos rakottas mozzarellával sütve: több, mint köret

Ha cukkinis, paradicsomos rakottast készítesz, nem kell majd sok időt a forró konyhában tölteni. Ilyen egy szuperegészséges ebéd vagy vacsora: csupa friss zöldség ínycsiklandó fűszerkeverékkel megbolondítva, és kicsit összesütve. Nincs benne semmi hizlaló, így diéta, fogyókúra alatt is bátran ehetsz belőle. Akár húsok mellé is kínálhatod. Amilyen gusztán néz ki, olyan finom.



Csicseriborsós, fűszeres curry, amiből nem hiányzik a hús

Az indiai curryk voltaképp olyasmik, mint a mi főzelékeink, csak sokkal összetettebb az ízviláguk, több bennük a fűszer és ezért nagyon hamar rájuk lehet kapni, nálunk egyre többet tűnnek fel és egyre nagyobb a népszerűségük is. Csípősen az igazi, de ha csilit kihagyjuk belőle, a gyerekek is szeretni fogják, és utólag még mindig becsípősözhető csiliszósszal.



Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések