Ami az olaszoknak a pizza, az a franciáknak a quiche. A népszerű sós pitére halmozz minél több idényzöldséget.
A quiche nem más, mint az omlós pitetészta és a jól megpakolt tejszínes rántotta keveréke. A franciák rajonganak érte, nagyon gyakran kerül náluk az asztalra. Sőt, szinte minden boltban és pékségekben árulják.
A tojásos töltelék a tejszíntől lesz igazán selymes. Dúsíthatod még baconnel, brokkolival, gombával. Fontos, hogy tésztát minél gyorsabban állítsd össze. Ha van vasserpenyőd, abban készítsd el.
Hozzávalók:
A tésztához
30 dkg finomliszt
20 dkg vaj
1 tojássárga
1 teáskanál só
6 cl hideg víz
A tojásos töltelékhez
20 dkg zöldbab
10 dkg sajt
6 koktélparadicsom
3 tojás
2,5 dl tejszín
1 póréhagyma
só
bors
szerecsendió
Elkészítés menete:
Szitáld egy tálba a lisztet, rakd hozzá a sót, a tojássárgát, a felkockázott vajat és a hideg vizet. Az egészet jól gyúrd össze. Nem lesz vele sok dolgod, mert villámgyorsan összeáll a tészta. Takard le, és tedd egy órára a hűtőbe.
Pihentetést követően a tésztát lisztezett felületen nyújtsd ki körülbelül fél centi vastagra. Rendezd egy vajjal kikent, liszttel megszórt piteformába, és 190 fokon süsd elő 15 perc alatt.
Közben a tojásokat üsd egy tálba, add hozzá a tejszínt, ízlés szerint sót, őrölt borsot és szerecsendiót, majd kézi habverővel keverd simára. A hagymát aprítsd fel, és egy serpenyőben süsd pirosra. Tedd hozzá a kis darabokra vágott zöldbabot, és kis lángon párold két-három percig, majd húzd le a tűzről, és forgasd a tojásos masszába. A keveréket öntsd a pitére, reszelj rá sajtot, rakd rá a paradicsomot. Helyezd vissza a sütőbe, és süsd még körülbelül 20 percig. Ha a tészta szép piros, és mindenhol jól átsült, kiveheted a sütőből.
0 Megjegyzések