A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Csicseriborsós, fűszeres curry, amiből nem hiányzik a hús

Az indiai curryk voltaképp olyasmik, mint a mi főzelékeink, csak sokkal összetettebb az ízviláguk, több bennük a fűszer és ezért nagyon hamar rájuk lehet kapni, nálunk egyre többet tűnnek fel és egyre nagyobb a népszerűségük is.

Csípősen az igazi, de ha csilit kihagyjuk belőle, a gyerekek is szeretni fogják, és utólag még mindig becsípősözhető csiliszósszal. Ha épp olyan szerencsések vagyunk, hogy akad friss korianderünk otthon, alaposan szórjuk meg vele. Basmati rizzsel a legjobb.

Hozzávalók 4 adaghoz:

    1 fej vöröshagyma
    2 gerezd fokhagyma
    1 teáskanál kurkuma
    1 teáskanál őrölt római kömény
    opcionális csili
    1 evőkanál vaj
    500 gramm főtt csicseriborsó
    4 deciliter kókusztej
    400 gramm paradicsom konzerv, darabolt
    1 kávéskanál cukor
    ízlés szerint só
    1 evőkanál friss reszelt gyömbér

Elkészítés:

A vajat egy nagy lábosban felolvasztjuk, beletesszük a felaprított hagymát, megfonnyasztjuk, majd hozzákeverjük az aprított fokhagymát és rászórjuk az összes fűszert. Néhány percig pirítjuk, majd hozzákeverjük a puhára főtt csicseriborsót. Elkeverjük, néhány percig hagyjuk, hogy beszívja magába az ízeket. Felöntjük a paradicsommal és a kókusztejjel, sózzuk, cukrozzuk, és kb. tíz percet főzzük az egészet együtt. Tálaláskor egy kevés friss citromlével csepegtetjük meg.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések