Az indiai curryk voltaképp olyasmik, mint a mi főzelékeink, csak sokkal összetettebb az ízviláguk, több bennük a fűszer és ezért nagyon hamar rájuk lehet kapni, nálunk egyre többet tűnnek fel és egyre nagyobb a népszerűségük is.
Csípősen az igazi, de ha csilit kihagyjuk belőle, a gyerekek is szeretni fogják, és utólag még mindig becsípősözhető csiliszósszal. Ha épp olyan szerencsések vagyunk, hogy akad friss korianderünk otthon, alaposan szórjuk meg vele. Basmati rizzsel a legjobb.
2 gerezd fokhagyma
1 teáskanál kurkuma
1 teáskanál őrölt római kömény
opcionális csili
1 evőkanál vaj
500 gramm főtt csicseriborsó
4 deciliter kókusztej
400 gramm paradicsom konzerv, darabolt
1 kávéskanál cukor
ízlés szerint só
1 evőkanál friss reszelt gyömbér
Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek
Csípősen az igazi, de ha csilit kihagyjuk belőle, a gyerekek is szeretni fogják, és utólag még mindig becsípősözhető csiliszósszal. Ha épp olyan szerencsések vagyunk, hogy akad friss korianderünk otthon, alaposan szórjuk meg vele. Basmati rizzsel a legjobb.
Hozzávalók 4 adaghoz:
1 fej vöröshagyma2 gerezd fokhagyma
1 teáskanál kurkuma
1 teáskanál őrölt római kömény
opcionális csili
1 evőkanál vaj
500 gramm főtt csicseriborsó
4 deciliter kókusztej
400 gramm paradicsom konzerv, darabolt
1 kávéskanál cukor
ízlés szerint só
1 evőkanál friss reszelt gyömbér
Elkészítés:
A vajat egy nagy lábosban felolvasztjuk, beletesszük a felaprított hagymát, megfonnyasztjuk, majd hozzákeverjük az aprított fokhagymát és rászórjuk az összes fűszert. Néhány percig pirítjuk, majd hozzákeverjük a puhára főtt csicseriborsót. Elkeverjük, néhány percig hagyjuk, hogy beszívja magába az ízeket. Felöntjük a paradicsommal és a kókusztejjel, sózzuk, cukrozzuk, és kb. tíz percet főzzük az egészet együtt. Tálaláskor egy kevés friss citromlével csepegtetjük meg.Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek
0 Megjegyzések