A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Rácsos, gyümölcsös pite mirelitből: a vajas tészta fantasztikusan omlós

Fagyasztott gyümölcsből, befőttből is elkészítheted az egyszerű pitét, ami rácsozva még vonzóbb.

Minden évszakban akad olyan gyümölcs, ami a pitébe tökéletes. Ha friss épp nem áll a rendelkezésedre, akkor érdemes elővenni a nyáron lefagyasztott gyümölcsöket. A klasszikus linzertészta ezúttal is tökéletes alap. Ez a pite minden alkalomra kitűnő választás, ebéd után, tea mellé vagy a vendégeket megkínálni. Tejszínnel, vaníliasodóval még növelheted az élvezeti értékét. 

Hozzávalók:

* 30 dkg liszt
* 20 dkg vaj
* 10 dkg cukor
* 2 teáskanál sütőpor
* 2 evőkanál hideg víz
* 1 db tojás
* 1 csipet só

A töltelékhez
* 50 dkg bogyós gyümölcs
* 5 dkg cukor
* 1 csomag vaníliás cukor
* 1 evőkanál zsemlemorzsa

A tetejére
* 1 db tojás

Elkészítés:

A lisztet szitáld egy tálba, keverd össze a cukorral, a sóval és a sütőporral, majd rakd hozzá a kis darabokra vágott vajat. Morzsold össze, majd add hozzá a tojást, egy-két evőkanál hideg vizet, és gyors mozdulatokkal gyúrd össze a tésztát. Formázz belőle gombócot, és tedd a hűtőbe legalább fél órára.

A tészta háromnegyedét nyújtsd ki, a többit tedd félre. Egy piteformát vajazz ki, és a tésztát helyezd bele. Szurkáld meg villával több helyen, majd szórd meg zsemlemorzsával. Egyengesd a felolvasztott, lecsepegtetett gyümölcsöket a tésztára, szórd meg cukorral, vaníliával. A maradék tésztát is nyújtsd ki, vágd csíkokra, és rácsozd be a süti tetejét. Kend meg a rácsokat a felvert tojással, és előmelegített sütőben, 170 fokon süsd körülbelül 25 percig, vagy addig, amíg a rácsok megpirulnak.

További hírek:

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések