A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Megszólalt a botrányt keltő vecsési autómosó egyik alkalmazottja: mások is ugyanezt csinálják

Vasárnap robbantotta fel a közösségi oldalakat az a kép, amelyen egy vecsési autómosó látható, ahol koronavírus elleni fertőtlenítést ajánlanak közel 15 ezer forintért. Mint az ma kiderült, ez nem volt a legjobb ötlet, ugyanis a cég ellen megtévesztés miatt fogyasztóvédelmi hatósági eljárás indult. Az Index újságírója azonban kíváncsi volt, mi is történik egy ilyen fertőtlenítés során, ezért személyesen is ellátogatott a hírhedt autómosóba.

Mára már eltűnt a híressé vált és egyesekből óriási felháborodást kiváltó molinó, ám a hely továbbra is felismerhető maradt, így könnyen rátalált a kíváncsiskodó újságíró. Egyesek kígyózó sorokról és pánikoló emberek tömegéről számoltak be, ám mint kiderült, egy teljesen átlagos forgalmú kocsimosóról van szó, ami pedig még meglepőbb, eddig senki sem vette igénybe a teljes fertőtlenítő csomagot.

A fertőtlenítő-tisztítás a következőképp néz ki: egy gőzpisztollyal 8 bar nyomású 120 Celsius fokos gőzt bocsájtanak ki az autó tisztítandó felületeire, ami a magas, forró nyomásnak köszönhetően eltávolítja a letapadt mikrobákat és baktériumokat, hőmérséklete miatt pedig fertőtlenítő hatású. Ezt fejeli meg a mobil ózongenerátor, az abból kiszivárgó ózon ugyanis baktérium- és vírusölő hatású.

Mint kiderül, ezt a fertőtlenítési módot már a vállalkozás maga is régebb óta használja, sőt, használják más magyar cégek is, mindössze koronavírus elleni fertőtlenítés helyett ózonos autóklíma-tisztítás és -fertőtlenítés néven ismeretes. Mint azt az illetékes elárulta, a fertőtlenítő szolgáltatást továbbra is bárki igénybe veheti, sőt, interneten azt is felajánlotta a vállalat, hogy óvodákat ingyen fertőtlenít az ózongenerátoros-szárazgőzös módszerrel.

„Nem csodaszert, nem gyógymódot kínálok, egy szép, tiszta autót fogok átadni annak, aki megrendeli a fertőtlenítést” – mondta az autótisztító, aki szerint nem követett el bűncselekményt, sokan csinálják ezt, ő csupán annyiban más, hogy ki is írta egy nagy hirdetésre.

Gond-olkodó

Csak annyit szeretnék kérdezni ezektől az emblematikus NERemberektől... , hogy ha - a Jó Istenük ne adja - valamilyen tragikus véletlen folytán koronavírussal fertőződnének meg, melyik fűtött gyeppel rendelkező egészségügyi intézmény - lélegeztetőgépekkel gazdagon ellátott - intenzív osztályára szeretnének kerülni kis életmentő kezelésre? Na ugye... Oszt' jónapot..., vagy esetleg Boldog Karácsonyt?


További hírek:

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések