A roppanós leveles tészta, a selymes krém és alma együtt ellenállhatatlanok, ráadásul ebben a sütiben a pudingfőzés a legnagyobb kihívás.
Az almás sütikkel soha nem foghatsz mellé! Ha szereted a leveles tésztát, és van is otthon a hűtődben, akkor nagyon egyszerű dolgod lesz! Mivel a tésztakészítéssel nem kell foglalkoznod, ezt az almás desszertet pillanatok alatt összedobhatod. A vaníliás puding ezúttal is jól jön. Ha még selymesebben szereted, egy deci tejet cserélj tejszínre.
Az almás sütikkel soha nem foghatsz mellé! Ha szereted a leveles tésztát, és van is otthon a hűtődben, akkor nagyon egyszerű dolgod lesz! Mivel a tésztakészítéssel nem kell foglalkoznod, ezt az almás desszertet pillanatok alatt összedobhatod. A vaníliás puding ezúttal is jól jön. Ha még selymesebben szereted, egy deci tejet cserélj tejszínre.
Hozzávalók:
1 csomag leveles tészta
5 dl tej
3 db alma
1 csomag vaníliás puding
2 evőkanál cukor
1 mokkáskanál citromlé
5 dl tej
3 db alma
1 csomag vaníliás puding
2 evőkanál cukor
1 mokkáskanál citromlé
Elkészítés:
Előszőr készítsd el a krémet: a pudingport dolgozd simára kevés tejjel és a cukorral. A maradék tejet forrald fel, húzd le a tűzről, és öntsd hozzá a pudingporos elegyet. Folyamatosan kevergetve főzd addig, amíg besűrűsödik.
Az almákat pucold meg, a magházat távolítsd el, és vágd vékony szeletekre. Locsold meg kevés citromlével, így a gyümölcs nem barnul meg. A leveles tésztát oszd nyolc egyenlő részre, és rendezd a sütiket sütőpapírral bélelt tepsibe, egymástól nagyobb távolságra. Kend meg mindegyiket a vaníliás krémmel, a szélén hagyj üresen fél-egy centis peremet, és pakold rá az almákat. Süsd meg 180 fokos sütőben 12-15 perc alatt. Ha a tészta megemelkedik, és szép aranybarna, kiveheted a sütőből.
További hírek:
Az almákat pucold meg, a magházat távolítsd el, és vágd vékony szeletekre. Locsold meg kevés citromlével, így a gyümölcs nem barnul meg. A leveles tésztát oszd nyolc egyenlő részre, és rendezd a sütiket sütőpapírral bélelt tepsibe, egymástól nagyobb távolságra. Kend meg mindegyiket a vaníliás krémmel, a szélén hagyj üresen fél-egy centis peremet, és pakold rá az almákat. Süsd meg 180 fokos sütőben 12-15 perc alatt. Ha a tészta megemelkedik, és szép aranybarna, kiveheted a sütőből.
További hírek:
0 Megjegyzések