
Az áfonyás, fehér csokis sajttorta igazi édes, krémes kényeztetés, aminek az elkészítésébe nem fogsz beleizzadni.
Sajttortát számtalan ízben, formában készíthetsz. Kánikulában a sütésmentes változatok hódítanak. A nem túl tömény fehér csokis sajttorta a kissé fanyar áfonyával, jól behűtve üdítő desszert. Nemcsak az íze csodás, de az elkészítése is könnyű és gyors. Az alapja bármilyen édes keksz lehet.
Hozzávalók 16 szelethez:
Az alaphoz
* 12 dkg édes keksz
* 8 dkg vaj
* 5 dkg dió
A krémhez
* 50 dkg mascarpone
* 20 dkg fehér csoki
* 8 dkg pocukor
* 5 dl habtejszín
* 12 g zselatin
* 1 csomag vaníliás cukor
* 6 dl víz
A tetejére
* 12 dkg áfonya
Elkészítés:
A torta aljához a kekszet és a diót daráld le, vagy tördeld össze, vegyítsd, majd add hozzá a vajat. Ha nem elég édes, kevés cukrot is szórhatsz hozzá. Morzsold addig, amíg a kekszes elegy egyenletes nem lesz. Az így kapott vajas morzsát nyomkodd egy 22-26 cm átmérőjű, sütőpapírral bélelt, kapcsos tortaformába.
A zselatint áztasd hat deci hideg vízbe, és tedd a hűtőbe. A fehér csokit tördeld egy lábosba, önts hozzá egy deci tejszínt, vízfürdő felett, állandóan kevergetve melegítsd össze. Add hozzá a zselatint is. A mascarponét habosítsd géppel, majd dolgozd hozzá a maradék tejszínt, a cukrot és a vaníliát. Keverd robotgéppel simára a krémet. Egyengesd a kekszes alapra, és szórd meg az áfonyával. Tedd a hűtőbe egy-két órára, hogy jól megszilárduljon, és az ízek összeérjenek.
További hírek:
- Új érzékszervet fedeztek fel a kutyáknál magyar kutatók – A szimatolás mellett más dologra is képesek az orrukkal
- „Nem igazán szoktam ilyeneket posztolni, de azt szeretném, hogy tőlem tudják ezt meg” – Gyermeket vár Boris Johnson menyasszonya
- Hamarosan indul az űrturizmus, már hatszázötvenen jelentkeztek az útra – Ennyibe kerül egy jegy az űrrepülőgépre
- Egyben sült vagdalt baconbe tekerve, vele sült zöldségekkel: kiadós fogás egyszerűen
- Banános, mascarponés torta roppanós dióval: egyszerű kevert tészta a süti alapja
0 Megjegyzések