A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Isteni áfonyás, fehér csokis sajttorta: sütni nem, csak hűteni kell

Az áfonyás, fehér csokis sajttorta igazi édes, krémes kényeztetés, aminek az elkészítésébe nem fogsz beleizzadni.

Sajttortát számtalan ízben, formában készíthetsz. Kánikulában a sütésmentes változatok hódítanak. A nem túl tömény fehér csokis sajttorta a kissé fanyar áfonyával, jól behűtve üdítő desszert. Nemcsak az íze csodás, de az elkészítése is könnyű és gyors. Az alapja bármilyen édes keksz lehet.

Hozzávalók 16 szelethez:

Az alaphoz

* 12 dkg édes keksz
* 8 dkg vaj
* 5 dkg dió

A krémhez
* 50 dkg mascarpone
* 20 dkg fehér csoki
* 8 dkg pocukor
* 5 dl habtejszín
* 12 g zselatin
* 1 csomag vaníliás cukor
* 6 dl víz

A tetejére
* 12 dkg áfonya

Elkészítés:

A torta aljához a kekszet és a diót daráld le, vagy tördeld össze, vegyítsd, majd add hozzá a vajat. Ha nem elég édes, kevés cukrot is szórhatsz hozzá. Morzsold addig, amíg a kekszes elegy egyenletes nem lesz. Az így kapott vajas morzsát nyomkodd egy 22-26 cm átmérőjű, sütőpapírral bélelt, kapcsos tortaformába.

A zselatint áztasd hat deci hideg vízbe, és tedd a hűtőbe. A fehér csokit tördeld egy lábosba, önts hozzá egy deci tejszínt, vízfürdő felett, állandóan kevergetve melegítsd össze. Add hozzá a zselatint is. A mascarponét habosítsd géppel, majd dolgozd hozzá a maradék tejszínt, a cukrot és a vaníliát. Keverd robotgéppel simára a krémet. Egyengesd a kekszes alapra, és szórd meg az áfonyával. Tedd a hűtőbe egy-két órára, hogy jól megszilárduljon, és az ízek összeérjenek. 

További hírek:

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések