A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Banános, mascarponés torta roppanós dióval: egyszerű kevert tészta a süti alapja

Kis átalakuláson ment át a banánkenyér, és ilyen csábító, krémes torta lett belőle.

A banános kevert süti tökéletes tortaalap is lehet. A gyümölcsnek köszönhetően nem kell attól tartanod, hogy kiszárad. A fahéj és a dió csodás ízt ad a tésztának. Ebbe a tortába a barnulásnak indult banánokat is bátran felhasználhatod. A tésztába kerülő cukor mennyisége attól is függ, mennyire érett a banán.

Hozzávalók:

A tésztához
* 25 dkg liszt
* 15 dkg vaj
* 10 dkg cukor
* 10 dkg dió
* 3 db tojás
* 2 db banán
* 1 csomag sütőpor
* 1 teáskanál fahéj

A krémhez
* 25 dkg mascarpone
* 10 dkg cukor
* 4 dl tejszín
* 1 csomag habfixáló

A tetejére
* 2 evőkanál dió

Elkészítés:

A banánt villával nyomkodd össze, majd habosítsd a tojásokkal, a vajjal és a cukorral. Egy másik edényben vegyítsd a száraz hozzzávalókat, a darált vagy kis darabokra vágott diót, a lisztet, a fahéjat és a sütőport, majd forgasd a banános keverékbe. Egyengesd a sima masszát vajjal kikent, liszttel megszórt tortaformába, és 160 fokon süsd meg körülbelül 50 perc alatt.

A krémhez a tejszínt verd kemény habbá, keverd hozzá a cukrot, a habfixálót, és forgasd hozzá a mascarponét. Kend a kihűlt tésztára, majd szórd meg apróra vágott dióval. 

További hírek:

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések