Hirdessen itt

Rengeteg a taxishiéna: elfogni, megbüntetni és kiűzni sem tudják őket

2013-ban életbe lépett az új taxirendelet, azóta ellepték a várost a taxis hiénák. Az ATV egyik volt munkatársa - aki nem merte felfedni magát-, évek óta taxisofőrként dolgozik. Arról mesélt, hogyha kiderülne, hogy ilyen témában nyilatkozik egy médiumnak, valószínűleg taxistársai ellehetetlenítenék munkáját:kiszúrnák a kerekét vagy épp letörnék a visszapillantó tükrét. Beszámolójából is látszik, hogy ez egy igen kemény világ.

Felhívta arra a figyelmet, hogyha "független szolgáltató" felirattal ellátott kocsival utazunk, jó eséllyel biztos, hogy átverés áldozataivá válunk.

László 1981-ben kezdett el taxizni, így lassan 40 éve járja a budapesti utakat, nincs olyan hely, amit ne ismerne.

Rosszul érinti, hogy a hiénák rossz hírnevet hoztak a taxisok fejére, sokszor hozzá is félve szállnak be az utasok. Azonban egyre több külföldi is tudja, Budapest mely részein nem ajánlatos taxiba ülni, sok fórumon figyelmeztetik őket a baj elkerülése végett.

Azért nehéz kiűzni őket, mert sokszor be vannak kötve a hatóságokhoz, ahol egyfajta szervezetként működnek. Pontosan tudják, mikor várható ellenőrzés, így ehhez igazítják munkaidejüket. Így elfogni, megbüntetni és kiűzni sem tudják őket egyelőre.

Mint megírtuk, a napokban folyamatos az ellenőrzés Budapest belvárosában: a rendőrök 39 taxist is ellenőriztek, a társhatóságok nyolc esetben kezdeményeztek eljárást: két sofőrnek vezetői engedélye, másik kettőnek drosztengedélye nem volt, három taxis nem adott nyugtát, egy taxinak pedig nem volt érvényes műszaki vizsgája.

További hírek:

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések