
A vagdalt megunhatatlan főétel, ami hétvégén, ünnepeken, hétköznapokon is gyakran kerül az asztalra. A baconös változat szaftos és nagyon ízletes.
A vagdaltat sok más mellett azért szeretjük, mert gyors, finom és kiadós fogás, ami hidegen-melegen is kitűnő. A darált húsos étel sokféleképpen variálható: zöldségekkel, tojással, kolbásszal is feldobhatod. Akkor is nagyon ízletes lesz, ha baconbe tekered. Érdemes a vagdalttal együtt zöldségeket is sütni, így jobb lesz az ízük.
Hozzávalók:
* 70 dkg sertéshús
* 10 dkg bacon
* 3 db zsemle
* 3 db tojás
* 1 fej vöröshagyma
* 2 gerezd fokhagyma
* 1 teáskanál őrölt kömény
* 1 kávéskanál őrölt bors
* 2 ág rozmaring
* 2 db sárgarépa
* 3 db édesburgonya
* 2 db krumpli
* 1 db paradicsom
* só
Elkészítés:
A zsemléket áztasd be, majd alaposan csavard ki. Rakd a hússal együtt egy tálba, üsd hozzá a tojásokat és az apróra vágott kétféle hagymát. Fűszerezd sóval, borssal, köménnyel, és kézzel dolgozd össze a masszát. Közben kóstolgasd, ha kell, dobj még hozzá ízesítőt.
Formázz belőle hengert, tekerd körbe baconnel, rakd kevés olajjal kikent tepsibe, és önts alá vizet. A zöldségeket pucold meg, vágd fel nagyjából azonos darabokra, és dobj hozzá rozmaringot. Fedd le fóliával, told forró sütőbe, és 180 fokon süsd meg körülbelül 40 perc alatt. Amikor a hús puha, vedd le róla a fóliát, és süsd szép pirosra.
További hírek:
- Nem hiszünk a szemünknek: Kendall Jenner letarolta az internetet legújabb fehérneműs fotóival
- Harminchét országban összesen 774-en haltak bele – Világméretű pánikot okozott 18 évvel ezelőtt a koronavírus elődje
- Rengeteg a taxishiéna: elfogni, megbüntetni és kiűzni sem tudják őket
- Most jött: elhagyhatta a karantént az óceánjáró harmadik magyar utasa is
- Ekkora összeget ítéltek meg a meglincselt tanár hozzátartozóinak: Szögi Lajos családja rosszul járhat a börtönbiznisz eltörlésével
0 Megjegyzések