A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Elhalasztják a budapesti Fed-kupa döntőjét, Serena Williams sem érkezik Budapestre

Az ITF koronavírussal kapcsolatos tanácsadó csoportja már 2020 február eleje óta vizsgálja a koronavírus terjeszkedését és hatásait, illetve a csoport folyamatos konzultációt folytatott független egészségügyi és utazási tanácsadókkal, valamint nemzetközi és belföldi hivatalokkal is – derült ki a Magyar Tenisz Szövetség oldalán megjelent közleményből.

A nyilatkozatból kiderül, hogy miután alaposan megvitatták és megvizsgálták a helyzetet az ITF elnökséggel és a magyar Szervező Bizottsággal, a Magyar Kormány mai fedettpályás eseményeket érintő döntésének fényében sajnálatos módon az ITF bejelenti az eredetileg április 14-19. tervezett Fed Cup by BNP Paribas döntő elhalasztását. Azokkal a szurkolókkal, akik már megvették jegyüket a budapesti döntőre, a rendezők 48 órán belül felveszik a kapcsolatot.

Az ITF elkötelezett abban, hogy még 2020-ban megrendezésre kerüljön a Fed-kupa döntő és folyamatos kapcsolatban áll minden kulcsfontosságú érintett féllel – beleértve a magyar kormányt, a Magyar Tenisz Szövetséget, valamint a WTA-t – annak érdekében, hogy egy mindenki számára megfelelő új időpontot találjanak.

A Fed-kupa döntőn túl, a Fed kupa rájátszásos mérkőzései is elmaradnak, amelyek eredetileg április 17-re és 18-ra voltak tervezve, 8 különböző helyszínen. Ezen mérkőzések új időpontjait később jelentik be.

Az ITF elnöke, David Haggerty elmondta: „Elképesztően csalódottak vagyunk, amiért meg kellett hoznunk ezt a döntést, azonban nem kockáztathattuk a játékosok, kapitányok, szervezők és a nézők biztonságát és egészségét. Egyáltalán nem hoztuk meg könnyen ezt a döntést, de a koronavírus általi veszély igen komoly, ez pedig minket is arra sarkalt, hogy a lehető legkomolyabb döntést hozzuk meg egy szövetségként és emberként is. A jelenlegi helyzet túlmegy a sporton.

A döntő (és a rájátszás) új időpontját a megfelelő időben bejelentjük, ezt leginkább a koronavírus teniszre gyakorolt hatása fogja befolyásolni. Kollégáimmal folytatjuk a munkát, hogy biztosítsuk, hogy a játékosok, versenyek, tulajdonosok is a lehető legminimálisabb módon sérüljenek.

Addig is az ITF koronavírussal kapcsolatos tanácsadó csoportja közelről folytatja a helyzet vizsgálását és a jövőbeni döntések is a tényeken, hivatalos adatokon és a szakértők tanácsain fognak alapulni.”

További hírek:

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések