Zöldséges sült tofu: a belseje lágy, kívül ropogós

Ha nem kívánod a nehéz, húsos ételeket, miért nem dobsz össze ízletes, könnyű sült tofut különféle zöldségekkel?

A fehérjékben gazdag tofuval könnyen helyettesítheted a különféle húsokat. Az egyre népszerűbb élelmiszert szójababból nyerik, semleges íze miatt könnyen ízesíthető, zöldségekkel pedig jó laktató. Már csak azért is érdemes időről időre beiktatni az étrendedbe, mert kitűnő vas-, kálium-, foszfor- és kalciumforrás. Tálaláskor akár ehető virágokkal is feldobhatod.

Hozzávalók:

* 25 dkg tofu
* 20 dkg vajbab
* 1 fej brokkoli
* 1 db sárgarépa
* 1 bögre zöldborsó
* 1 db salátacukkini
* 2 evőkanál aprított snidling
* 2 evőkanál szójaszósz
* 2 evőkanál olaj
* 2 gerezd fokhagyma
* 1 db vöröshagyma
* 1 mokkáskanál pirospaprika
* szezámmag
* só
* bazsalikom

Elkészítés:

Készítsd elő a zöldségeket, amit kell, pucolj meg, moss meg. A répát karikázd fel, a vajbabot és a cukkinit darabold fel, a hagymákat aprítsd fel, a brokkolit szedd rózsákra. Egy wokban vagy serpenyőben forrósítsd fel az olajat, rakd bele a 2X2 centis darabokra vágott tofut, sózd, borsozd, szórd meg pirospaprikával, és pirítsd meg.

Szedd ki a tofut, a visszamaradt zsiradékban dinszteld meg a vöröshagymát, a fokhagymát, és add hozzá a zöldségeket. Kevergetve süsd öt-hét percig, majd forgasd hozzá a tofut, locsold meg szójaszósszal, szórd meg a zöldfűszerekkel és a szezámmaggal. Forgasd össze, és tálalhatod is. 

További hírek:

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések