Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Márványos krémsajtos brownie. Nagyon csokis, a krémessége istteni

Egyáltalán nem száraz, és a krémsajt pedig olyan réteget képez, mintha egy könnyű töltelék lenne benne!
Ön magában is mennyei, de mi vanília ízű fagylalttal fogyasztottuk, és a tetejét fehér csokoládé-reszelékkel szórtam meg. Villám gyorsan elkészül, elronthatatlan és egyszerűen mesés!

Hozzávalók:

a csokis réteg hozzávalói:
270 g étcsokoládé (tibi)
25 dkg ráma margarin
20 dkg kristálycukor
4 db tojás
10 dkg liszt
1 csipet só

a krémsajt hozzávalói:
500 g krémsajt (mascarpone)
2 db tojás
10 dkg kristály cukor
3 kávéskaknál vanília aroma
(a tepsi mérete: 20x36 cm)

Elkészítés:

Vízgőz felett felolvasztjuk a darabokra tört csokoládét a margarinnal, ha már összeolvadtak félre tesszük hűlni.

Közben elkészítjük a mascarponés krémet: a mascarponét a 10 dkg cukorral, a 2 db egész tojással és a vanília aromával jól kikeverjük.

A már KIHŰLT margarinos csokoládéba belekeverjük a 20 dkg cukrot és a 4 db egész tojást, majd beleszitáljuk a sóval kevert lisztet, és szép simára összekeverjük.

Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a csokis massza kb. kétharmad részét. Szépen egyenletesen elsimítjuk, majd rákanalazgatjuk a mascarponés masszát, erre pedig rákanalazgatjuk a maradék csokis masszát. Egy villa segítségével a felső réteget márványosra kevergetjük. (Figyeljünk oda, hogy tényleg csak a felső réteget márványozzuk.)

Előmelegített sütőben, 170 fokon kb. 25-30 percig sütjük. (Nem szabad túlsütni, ez azt jelenti, hogy tűpróbánál a belsejének egy kicsit lágynak kell maradnia, hogy a fogpiszkálóhoz ragadjon a tészta, és ahogy hűl úgy fog szilárdulni).

A Kihűlt browniet egyforma kockákra felvágjuk, és máris fogyaszthatjuk

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések