Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Fetával töltött szűzpecsenye marinált zöldséges újburgonyával

Itt a hosszú hétvége. Lehet későn kelni, vagy időt szánni olyan fogásokra is, amikre máskor nem érünk rá. Próbáljuk ki ezt a laktató húsos ételt is. Nem lehet megbánni!

Hozzávalók 4 személyre:

80 dkg sertésszűzpecsenye
30 dkg feta sajt
2 gerezd fokhagyma
5 ág finomra vágott kakukkfű
5 ek. olívaolaj

a marinált zöldséges újburgonyához:
60 dkg újburgonya
3 marinált piros húsú paprika
2 közepes csemegeuborka
2 ek. marinált gyöngyhagyma
1 ek. vaj
1 cs. finomra vágott petrezselyem

Elkészítés:

A húst megmossuk, leszárítjuk, éles, vékony pengéjű késsel lehártyázzuk és négy egyforma darabra vágjuk. A feta sajtot hosszúkás hasábokra daraboljuk. A fokhagymát megtisztítjuk, összezúzzuk. A körethez az újburgonya héját lekaparjuk és a krumplit megmossuk. A marinált zöldségeket lecsepegtetjük, a paprikát és uborkát felaprítjuk.

A szűzpecsenye-darabokat éles, hosszú pengéjű késsel felszúrjuk, megtöltjük a fetahasábokkal, a töltőnyílást hústűvel vagy fogvájóval összetűzzük. A húst sóval, borssal, a fokhagymával és a kakukkfűvel ízesítjük.

A sütőt 180 C-fokra előmelegítjük. Forró serpenyőbe belelocsoljuk az olívaolajat, pirosra sütjük benne a töltött húsdarabok minden oldalát. Ezután tepsibe fektetjük, meglocsoljuk őket az olajukkal és a sütőben 20 perc alatt készre sütjük.

Közben a körethez az újburgonyát sós vízben megfőzzük, leszűrjük, lecsepegtetjük. Ez idő alatt a forró vajon megfuttatjuk az aprított petrezselymet, rászórjuk a paprikát, az uborkát és a gyöngyhagymát, közepes tűzön 2-3 perc alatt kicsit összesütjük. Végül a főtt burgonyával összekeverjük.

Tányérra halmozzuk a zöldséget és melléfektetjük a ferdén félbevágott sült töltött szűzpecsenyét.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések