Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Isteni püspökkenyér tojásfehérjéből. Liszt csak „mutatóba” kell bele

A tojásfehérje habtól sütés után pille könnyű tésztát kapunk.

Hozzávalók:

4 db tojásfehérje
10 dkg porcukor
7 dkg liszt
csipet só
1 tk vaníliaaroma
1/2 citrom leve
5 dkg apróra vágott csokoládé
5 dkg apróra vágott mogyoró
5 dkg mazsola
5 dkg kandírozott narancshéj
5 dkg kandírozott citromhéj

Elkészítés:

A tojásfehérjét egy csipet sóval kezdjük el habbá verni. Amikor már kezd kifehéredni, állandó keverés mellett, csorgassuk hozzá a citromlevet, majd kanalazzuk hozzá a porcukrot.

Végül adjuk hozzá a vaníliaaromát, és addig keverjük, hogy jó kemény habot kapjunk.

A lisztet keverjük össze az aszalt, kandírozott gyümölcsökkel, az apróra vágott csokoládéval, és a mogyoróval, majd öntsük a keményre vert habhoz, és fakanállal óvatosan forgassuk össze.

Egy 20x10 cm-es (v. 25x10 cm-es) sütőformát alaposan kenjünk ki vajjal, majd szórjuk meg liszttel. Ezután öntsük bele a masszát egyenletesen.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 20-25 perc alatt készre. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e a sütemény. (én légkeverésnél 150 fokon, 20 percig sütöttem)

A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a formában, majd helyezzük rácsra, és hűtsük ki egészen.

Tálalás előtt ízlés szerint szórjuk meg porcukorral, szeleteljük fel, és úgy kínáljuk. Ízlés szerint tehetünk bele aszalt gyümölcsöt, és pl. a mogyoró helyett diót.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések