A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Omlett sonkás sárgaborsópürével

Mindig csak futtában kapjuk be a reggelit? Néha idő sincs rá, csupán a kávét hörpintjük fel? Most végre van időnk egy kicsit elmélyedni a reggelikészítésben.

Hozzávalók 4 személyre:

30 dkg sárgaborsó
2 szál póréhagyma
20 dkg gépsonka
2 evőkanál olaj
8 tojás
2 dl tejszín

Elkészítés:

A sárgaborsót pár órára beáztatjuk. Amikor megduzzadt, leöblítjük, és sós vízben kíméletesen főzzük, nehogy a leve kifusson. Amikor jó puha (kb. 50 perc), leszűrjük, és botmixerrel pürésítjük. A pórét megtisztítjuk, fél karikákra vágjuk. A sonkát apró kockákra vágjuk.

Egy evőkanál olajon megfuttatjuk a pórét, majd rátesszük a sonkát. Összepirítjuk, belekeverjük a sárgaborsópürébe, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

Felütjük a tojásokat, összekeverjük a tejszínnel és kevés sóval. A tojásos masszát négy részre osztjuk.

Kevés olajjal felforrósítunk egy nagyobb bevonatos serpenyőben, és beleöntünk egy adag tojást. Amikor a széle keményedik, befelé húzzuk. Amikor már nem folyik a tojás, megfordítjuk, és 1 perc múlva tányérra kicsúsztatjuk. A maradék három adag felvert tojást ugyanígy készítjük el. A tojáslepényeket megkenjük vastagon a borsópürével, feltekerjük, felszeleteljük, és tetszőleges zöldségekkel tálaljuk.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések