Mi lesz, ha összekeverjük a kuglófot, a franciasalátát, a sonkatekercset? Ne ess kétségbe, valami isteni lesz az eredmény.
Hozzávalók kb. 6 szelethez:
50 dkg házi sonka, tarja vagy comb
45 dkg franciasaláta zöldségkeverék, fagyasztott
4 tojás
1 nagy alma
3 csemege uborka
1,5 dl majonéz
2 dl tejföl (20%-os)
1/2 citrom leve
2 dkg zselatinpor
Elkészítés:
A sonkát nagyon vékonyra szeleteljük, de legjobb, ha vásárláskor a boltban géppel felszeleteltetjük. A zöldségkeveréket enyhén sós vízben pár perc alatt roppanósra főzzük, leszűrjük, hagyjuk kihűlni. A tojásokat keményre főzzük, lehűtjük, meghámozzuk.
A kuglófformát kibéleljük frissen tartó fóliával, belehelyezzük a sonkaszeleteket úgy, hogy fedjék egymást. Az aljára is helyezünk 1 szelet sonkát.
Az almát megmossuk, kimagozzuk, az uborkával, a tojásokkal és a maradék sonkával együtt kisebb kockákra vágjuk. Nagyobb tálban összekeverjük. A majonézt simára keverjük a tejföllel, a citromlével, sóval, borssal, csipet cukorral ízesítjük. A zöldségekre öntjük.
Felforralunk 1 dl vizet, a zselatint kevergetve feloldjuk benne. Ha langyosra hűlt, a majonézes zöldségekkel összekeverjük. A sonkával kibélelt formába öntjük. Kb. 2 órára a hűtőbe tesszük.
Tálalás előtt kivesszük a sonkatortát, tálra borítjuk, a fóliát eltávolítjuk, majd éles késsel ízlés szerint felszeleteljük, és úgy kínáljuk.
0 Megjegyzések