A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

"Nem vállalom a felelősséget egy esetleges járvány kialakulásáért" - bezáratta az egri uszodát a polgármester a koronavírus miatt

Az egri polgármester teljes vízcserét rendelt el az egri uszodában a koronavírus-veszély miatt.

Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere szerda reggel 6 órától bezáratta a Bitskey Aladár Uszodát amíg nem cserélik és fertőtlenítik a medencékben a vizet. A döntést azután hozták meg, miután a ZF-Eger férfi vízilabdacsapata kiállt játszani a hétvégén az észak-olaszországi Brescia ellen, amely a járvány miatt elzárt területek közvetlen térségében van – írja az Index az Egri Ügyek cikke alapján.

Az egri sportolókat a reptéren rövid kivizsgálás alá helyezték, de a testhőmérsékletük ellenőrzése után már indulhattak is Egerbe. Szécsi Zoltán, a ZF-Eger elnöke hétfőn a 444-nek elmondta, hogy az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat Országos Tisztifőorvosi Hivatal engedélyével már kedd este nekiláthattak az edzésnek a fiúk.

Mindeközben egy magyar gimnazista csoportot karantén alá helyeztek, mivel Észak-Olaszország azon területein voltak kirándulni, ahol a koronavírus-veszély jelen van.

Mirkóczki Ádám az előzetes felkészülést megtette: hétfőn értesítette a Belügyminisztériumot a kialakult helyzetről, és arról, hogy a játékosok mellett szurkolók is voltak Bresciában. A minisztérium a tájékoztatásában arra kérte az egri polgármestert, hogy ne engedjék a sportolókat az uszoda közelébe, inkább maradjanak otthon.

"Tulajdonosként nem vállalom a felelősséget egy esetleges járvány kialakulásáért, főleg egy ilyen sűrűn látogatott intézmény esetében"

– mondta az Egri Ügyeknek Mirkóczki Ádám.

További hírek:

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések