A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Amíg mi Sargentinivel voltunk elfoglalva széthullás közelébe került a német kormány

Koalíciós válság alakult ki Németországban a chemnitzi események miatt!
Miközben Angela Merkel Hitler álmának beteljesítésén, a német vezetésű Európa megteremtésén szorgoskodik, újabb koalíciós válság robbant ki a Berlinben. A nagykoalíció másik porladozó lábát adó SDP el akarja távolítani az Akotmányvédelmi Hivatal (BfV) vezetőjét, Hans-Georg Maassent, miután nyilvánosan megkérdőjelezte a Chemnitzi tüntetések után kialakult antifasiszta hangulathoz anyagot nyújtó, külföldiek tömeges levadászásáról szóló hírek igazságtartalmát. A bajor CSU által delegált belügyminiszter viszont kiállt Maassen mellett, így Európa következő elsőfőtitkárkancellárja hódítás helyett először hazai szövetségeseit kénytelen pacifikálni.

Angela Merkel úgy döntött, a németek mégsem változtak meg, és harmadszorra is megpróbálják létrehozni a Berlinből irányított egységes Európát, amit úgy tartanak össze az európai értékek, mint Velencét a víz, hogy aztán valahol Szmolenszk és Moszkva között halálra fagyjanak.

De a végjáték messze van, egyelőre még ott tartunk, hogy Viktor Orbán a 10 milliós Magyarország élén rátámadt Európára, hogy intarziaként tépje, harapja az európai értékeket, ezért szegény Európa kénytelen megvédeni magát egy totális háborúban.

De a hátországban sincs minden rendben, a bevándorláspárti erők mellett feltűnt egy új párt, az AfD, akik nem átallottak maguk javára fordítani az olyan elszigetelt eseteket, melyeknek közös nevezője, hogy pár, késekkel gazdagon felszerelkezett integrációs sikertörténet bennszülöttek vérbe fagyott hulláit hagyják a német városok járdakövén. Ebből robbant ki a legújabb német belpolitikai válság.

A most kitört koalíciós válsághoz indokot a német Alkotmányvédelmi Hivatal vezetője, Hans-Georg Maassen szolgáltatta, aki a német szokásrendtől eltérően a nem hazugsággal válaszolt a felmerült kérdésekre.

Mint az közismert, a chemnitzi felháborodásra reagálva Merkel kabinetje utasításba adta a független német médiának, hogy találjanak ki történeteket a legrosszabb vészkorszak újraéledéséről. Arról, hogy a német nagyvárosokban neonácik vadásznak a szír polgárháború elől menekülő afrikaiakra és afgánokra, ez pedig morálisan elfogadhatatlan. Maassen ráadásul egy hibát is elkövetett, annyira beleszeretett a valóságba, hogy még egy olyan felvétel eredetiségét is megkérdőjelezte, ahol tisztán kivehető volt, hogy egy közel-keleti külsejű fiatalembert megkerget pár feltűnően szurkoló kinézetű német. Később kiderült, ez az egy eset valóban megtörtént, a közel-keleti fiatalember arra kényszerült, hogy 20-30 métert szaladjon. A tévedését később beismerte, és ugyan megpróbálta elmagyarázni, hogy ő csak a „hajtóvadászat” kifejezés kapcsán fejezte ki kétségeit, a szociáldemokraták a fejét követelték.

Seehofer ellenben kiállt hivatalvezetője mellett, aki szerinte meggyőzően és egyértelműen fejtette ki véleményét. Ki is robbant a legújabb koalíciós válság, Merkel pedig nem tudja, melyik ujjába harapjon.

A kancellárián válságtalálkozót tartottak, ahol próbáltak olyan megoldást találni, ahol a CSU és az SDP a koalícióban marad, és akkor visszatérhet eredeti tervéhez, Európa meghódításához. Az SPD pártvezetés számára egyértelmű, hogy Maasennek mennie kell; Merkelnek ezt azonnal kezelnie kell – mondta Lars Klingbeil, az SPD főtitkára. Kevin Kühnert, a párt ifjúsági szervezetének, a Jusosnak a vezetője kijelentette, hogy amennyiben Maassen a hivatalában marad, az SPD-nek nem lesz egyszerű döntés a koalícióban maradni.

Több mint kétórás megbeszélést követően úgy tűnik, hogy Maassen egyelőre posztján maradhat, tudta meg a Welt. Seehofer ismét bizalmáról biztosította az Alkotmányvédelmi Hivatal vezetőjét. Stephan Thomae, az FDP politikusa úgy fogalmazott, hogy megérti Maassen védekezését és nem gondolja, hogy le kéne váltani a hivatal vezetőjét. Az liberálisok másik politikusa, Konstantin Kuhle kritikusabb hangot ütött meg. Egyelőre tehát nem váltották le Maassent, pénteken újból egyeztetnek a német kormánypártok.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések