A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Rá akarta robbantani a házat volt szerelmére – a kutyákra fogta a gázszivárgást


Felkavaró esetet tárgyalt a debreceni ügyészség. 

A Debreceni Fellebbviteli Főügyészség az elsőfokú ítélet helybenhagyását indítványozta abban az ügyben, amelyben egy férfi betört volt párja házába és kilyukasztotta a gázcsövet azért, hogy a nő életére törjön – közölte a Debreceni Fellebbviteli Főügyészség.

A büntetett előéletű vádlottat a Nyíregyházi Törvényszék emberölés bűntettének kísérlete miatt 9 év börtönbüntetésre, és 9 év közügyektől eltiltás mellékbüntetésre ítélte azzal, hogy szabadságvesztés büntetésből feltételes szabadságra nem bocsátható.

Az ítélet szerint a vádlott és a sértett között 2021 nyarán szerelmi kapcsolat alakult ki, amely a férfi italozása miatt év végére megromlott, azonban 2022 márciusában ismét felvették egymással a kapcsolatot.

Március 7-én, mialatt a nő a munkahelyén tartózkodott, a vádlott felfeszítette a háza egyik ablakát, bement, majd a tűzhelyhez csatlakozó flexibilis gázcsövet több helyen kilyukasztotta azért, hogy a kiáramló gázzal megölje a sértettet.

Amikor a nő hazaért, a házba lépve észlelte az erős gázszagot, felfedezte a megrongált gázcsövet, ezért a gázt elzárta, a lakást pedig kiszellőztette. A férfi a gázcső megrongálását a nő kutyáira fogta. Másnap reggel – miután a nő ismét dolgozni indult – a vádlott az ablakon keresztül visszament a sértett lakásába és az előző napon elzárt gázcsapot ismét kinyitotta, a nő kölyökkutyáit pedig magával vitte. A délelőtt folyamán a sértett az egyik munkatársával hazament, hogy a sérült gázcsövet kicseréljék, azonban a házba lépve ismét észlelte a gázszagot. A gázcsapot elzárta és értesítette a rendőrséget.

Ha a gáz berobbant volna, közvetlenül veszélyeztette volna a lakóházban élő nő életét.

Az ítélet ellen az elkövető és védője elsősorban felmentés, másodsorban a büntetés enyhítése érdekében fellebbezett.

A Debreceni Fellebbviteli Főügyészség álláspontja szerint az elsőfokú bíróság ítélete törvényes és megalapozott. A vádlott szándéka a flexibilis gázcső több helyen való kilyukasztásával és a gázcsap megnyitásával mindkét napon a nő életének kioltására irányult.

Amennyiben a gázcsapot nem zárják el, az elektromos berendezések, illetve a villanykapcsolók bármelyikének felkapcsolásával robbanás lehetett volna. Ennek elmaradása csupán a véletlenen múlt, ezért a fellebbviteli főügyészség az ítélet helybenhagyását indítványozta.

Másodfokon az ügyben a Debreceni Ítélőtábla dönt – olvasható a közleményben.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések