Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Tepsiben sült, vegyes zöldségköret a súlycsökkentő diétához: kellemesen fűszeres és nagyon egészséges

A diétás vegyes zöldségköretbe olyan szezonális finomságok is kerülnek, mint a cékla és a sütőtök.
Olyan köretet keresel, ami nem hizlal, és még nagyon ízletes is? Ezek a tepsiben sült, fűszeres zöldségek nem fognak csalódást okozni. Készítsd minél többféle ízű és színű hozzávalóból, hogy igazán különleges és étvágygerjesztő legyen. Hidegen, melegen és különféle öntetekkel is kitűnő.

Hozzávalók 4 személyre:

2 db cékla
2 db lilahagyma
2 db sárgarépa
2 db krumpli
4 szelet tök
3 evőkanál olívaolaj
2 ág rozmaring
2 gerezd fokhagyma
1 késhegynyi bors

Elkészítés:

A zöldségeket alaposan mosd meg, amit kell, pucolj meg. Vágd nagyjából egyforma darabokra. Egy tálban keverd össze az olívaolajat, a sót, a borsot és a zúzott fokhagymát. Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, és rendezd el benne a zölségeket, majd rakj bele rozmaringágat.

Locsold meg az olajjal, és kézzel kicsit forgasd össze, hogy a fűszerek jól átjárják. Tedd 180 fokra előmelegített sütőbe, és süsd meg 25-30 perc alatt. Amikor kívül szép pirosak, ropogósak, belül puhák, könnyen áthatol rajtuk egy hegyes kés, vedd ki a sütőből.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések