A diétás vegyes zöldségköretbe olyan szezonális finomságok is kerülnek, mint a cékla és a sütőtök.
Olyan köretet keresel, ami nem hizlal, és még nagyon ízletes is? Ezek a tepsiben sült, fűszeres zöldségek nem fognak csalódást okozni. Készítsd minél többféle ízű és színű hozzávalóból, hogy igazán különleges és étvágygerjesztő legyen. Hidegen, melegen és különféle öntetekkel is kitűnő.
Hozzávalók 4 személyre:
2 db cékla
2 db lilahagyma
2 db sárgarépa
2 db krumpli
4 szelet tök
3 evőkanál olívaolaj
2 ág rozmaring
2 gerezd fokhagyma
1 késhegynyi bors
só
Elkészítés:
A zöldségeket alaposan mosd meg, amit kell, pucolj meg. Vágd nagyjából egyforma darabokra. Egy tálban keverd össze az olívaolajat, a sót, a borsot és a zúzott fokhagymát. Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, és rendezd el benne a zölségeket, majd rakj bele rozmaringágat.
Locsold meg az olajjal, és kézzel kicsit forgasd össze, hogy a fűszerek jól átjárják. Tedd 180 fokra előmelegített sütőbe, és süsd meg 25-30 perc alatt. Amikor kívül szép pirosak, ropogósak, belül puhák, könnyen áthatol rajtuk egy hegyes kés, vedd ki a sütőből.
0 Megjegyzések