Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Gluténmentes, sajtos brokkolilepénykék - Ezt edd, és fogyni fogsz

Az ízletes brokkolilepény sütőben sül, így még kevesebb kalóriát tartalmaz, és az olajszagot is megúszod.
Ízletes, könnyű brokkolilepénnyel könnyű a diéta. Ha szereted a tócsnit, ezt a sokkal egészeségesebb és kalóriaszegényebb változatot is imádni fogod. Hidegen és melegen is kitűnő. Eheted önmagában, feltétként, de joghurtos öntettel a legjobb. Nagyon egyszerűen összeállítod, a munka többi részét elvégzi a sütő.

Hozzávalók 4 személyre:

1 db brokkoli
10 dkg sajt
2 tojás
2 gerezd fokhagyma
2 evőkanál gluténmentes liszt
1 teáskanál só
1 kávéskanál bors
1 sárgarépa

Elkészítés:

A brokkolit mosd meg, majd csepegtesd le, és szedd rózsáira. Rakd egy aprítógépbe, és tedd hozzá a megpucolt sárgarépát. Jól aprítsd össze, majd várj 15 percig, és nyomkodd ki a levét. Ízesítsd sóval, borssal, zúzott fokhagymával, reszeld hozzá a sajtot, tedd hozzá a tojást és a lisztet. Alaposan keverd össze a masszát.

Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, majd kanalazd bele a zöldséges keveréket. Kanállal kicsit meg is nyomkodhatod a tetejét. Told 180 fokos sütőbe, és süsd ropogósra körülbelül 25 perc alatt. Közben egyszer fordítsd át a lepényeket. Önmagában vagy diétás öntettel tálald.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések