A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A citromfű tea mire jó? Hogyan kell megfelelően elkészíteni?

Talán sokan nem is gondolnák, hogy bizonyos gyógynövényeknek mennyi pozitív hatása van. A citromfű tea készítményét Magyarországon is előszeretettel használják, ugyanis hatása sokoldalú és rengeteg panaszra gyógyír.
Az egyik legrégebben használt gyógynövények közé tartozik. Népi megnevezései lehetnek a mézfű, macskaméz, citromszagú meliszza, igaz nádrafű, orvosi citromfű.

A citromfű tea fogyasztása jó hatással van a szervezetre. Ahogy azt a nevéből is láthatjuk, a növény illata a citromra emlékeztet és legfőbb hatóanyaga az illóolaj.

A citromfű tea felhasználása

A teát forrasztással kell elkészíteni. Depresszióra és idegnyugtatásra naponta akár két, három bögrével is elfogyaszthatunk. Fontos megemlíteni, hogyha ilyen célból fogyasztjuk, akkor a teának nem szabad túl erősnek lennie, 2,5 dl vízhez adjunk hozzá kb. egy csapott teáskanál teafüvet.

Hogyha alvási zavarok miatt isszuk, akkor mindenképp csak este, lefekvés előtt fogyasszuk el belőle egy bögrényit. Influenza és megfázás esetén, mivel izzasztásra használjuk, kifejezetten pihenő helyzetben, ágyban fogyasszuk. Melegen igyunk meg meg belőle két csészével. Hogyha vízhajtás miatt fogyasztjuk, akkor reggel, evés előtt igyunk meg egy csészével.

A citromfűből készült gyógytea elősegíti és javítja az emésztést és ha emiatt fogyasztjuk, akkor étkezés előtt kell meginni belőle egy csészével. Erősíti az agyat, a szívidegeket és az idegrendszert is.

Fogyasszunk citromfűből készült teát influenza, alvási zavarok esetén is. Válassza Ön is az alternatív gyógymódokat és őrizze meg szervezete egészségét.

Bár a gyógynövények kevesebb idő alatt fejtik ki hatásukat, de sokkal megbízhatóbbak, nem károsak és hosszú távon is megerősítik az ember immunrendszerét.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések