Kedvelj és ajánlj minket a facebookon is

Beraking News

Hirdetés

Orbán Adrián ezüstéremmel zárta az ifjúsági világbajnokságot

Pénteken, nem sokkal negyed három után lépett ringkötelek közé Orbán Adrián (60 kg), a kecskemétiek versenyzője, hogy megvívja az ifjúsági világbajnokság számunkra legfontosabb mérkőzését. Az AIBA világbajnoki döntőn a korcsoport kiemelkedően legjobb ázsiai versenyzője, a thaiföldi Phoemsap Atichai várta Orbánt a Duna Arénában felállított küzdőtéren. 
Nagy küzdelem volt a két ökölvívó között, melyet Orbán kezdett jobban, a nyitó menetben irányította a mérkőzést, és találatok számában is úgy tűnt, hogy felülmúlta riválisát. A thai sok fogással igyekezett megtörni a fiatal magyar versenyző lendületét. A folytatásban Atichai stílust váltott, és több mozgással, kontrabokszra berendezkedve kibokszolta a kicsit kapkodó kecskeméti fiút. 

A mindent eldöntő, szintén eléggé töredezett harmadik menetet a thai kezdte jobban, ám a később fáradni látszott, így Orbán feljött, majd a hajrában fölénybe is került. Összességében mind a menet, mind a mérkőzés nagyon szorosnak látszott – végül megosztott pontozással (3:2) a thai Phoemsap Atichai lett az aranyérmes, míg Orbán Adrián a dobogó második fokán végzett. 


Nagyon szépen csillog az az ezüst, még akkor is, ha egy kis szerencsével meglehetett volna az aranyérem is. Gratulálunk Orbán Adriánnak, és az őt felkészítő szakmai stábnak.

Nagyon elfáradtam. Az ellenfelem tiszta szívéből küzdött. Óriási bíztatást kapott a lelátóról, ami egy kicsit zavaró volt számomra, mert az edzőimet sem hallottam. Szerencsére én jöttem ki jól a végén, világbajnok vagyok. Nagyon nehéz szavakba önteni, hogyan is érzek most.
- értékelt a thaiföldiek ifjúsági világbajnoka, Phoemsap Atichai.

A budapesti ifjúsági világbajnokságon még egy érmet szerzett a magyar bokszsport; Villás Veronika bronzérmes lett a 64 kg-os mezőnyben!

Nincsenek megjegyzések