A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Egyszerű, gyors, házi eperdzsem: nem kell beleizzadnod a befőzésbe

Tedd el most az eperdzsemet, hogy télen is élvezhesd a nyár ízeit.
Ma már nem kell annyi ideig a forró tűhely mellett ácsorogni, mint nagyanyáink korában. Dzsemfix segítségével gyorsan végzel a befőzéssel. Az eperdzsem egész évben jól jön majd sütikbe, töltheted palacsintába, vagy kenheted kenyérre. Amennyiben dzsemfixet használsz, a szokásosnál kevesebb cukorra lesz szükséged. 

Hozzávalók:

3 kg eper
1 dkg cukor
1 db citrom
2 csomag dzsemfix

Elkészítés:

Az epret alaposan mosd meg és csumázd le. Tedd a gyümölcsöt egy nagy, lehetőleg vastagabb falú lábosba, és pépesítsd botmixerrel vagy krumplinyomóval. Ha szereted, hagyj benne nagyobb gyümölcsdarabokat. Facsard rá a citrom levét, és add hozzá a cukrot. Nagy lángon forrald fel, majd kevergetve főzd három-öt percig. Add hozzá a dzsemfixet, és hagyd még három percig a tűzön.

A dzsemet merőkanállal töltsd alaposan elmosott, kifertőtlenített és felforrósított üvegekbe. Zárd le jól, és állítsd fejre öt percre. Ha dzsemfixet használsz, nem kell dunsztolni, és nincs szükség tartósítószerre sem. A kész dzsemeket tárold száraz, hűvös helyen.

Kövesd receptjeinket a facebookon is

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések