A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Hagymás, sörös, egészben sült csirke - Ettől az egy hozzávalótól még ropogósabb lesz

Senki nem jön rá a titokra, hogy mitől olyan isteni a hagymás-sörös csirke!
Még a legegyszerűbb sült csirkét is sokféleképpen elkészítheted. Variáld néha kicsit, locsolgasd sörrel, és tedd pikánsabbá vöröshagymával. Fantasztikusan omlós, szaftos lesz, a bőre pedig ropogós. Biztos, hogy megnyalod mind a tíz ujjadat. Jól illik hozzá a vegyes zöldségköret.

Hozzávalók:

1.5 kg grillcsirke
2 dl sör
10 dkg vaj
1 db vöröshagyma
1 teáskanál aprított rozmaring
1 teáskanál aprított kakukkfű
1 teáskanál sütőpor
bors

Elkészítés:

A csirkét mosd meg, majd itasd le róla a nedvességet. Sózd meg jól kívül, belül. A vajat olvaszd fel, keverd össze a rozmaringgal, a kakukkfűvel, a borssal, a sütőporral, utóbbitól különösen ropogós lesz.

Fektesd a csirkét tepsibe, dörzsöld be mindenhol a fűszerkeverékkel, óvatosan nyúlj be a bőre alá is. Rakj rá és köré hagymadarabokat, locsold meg sörrel, majd takard le fóliával. Tedd előmelegített sütőbe, és 170 fokon süsd egy órát, utána vedd le a fóliát, és pirítsd még 20 percig. Időnként locsolgasd a saját levével.

Kövesd receptjeinket a facebookon is

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések