Időjárás:Időjárás

Padlizsánsaláta majonézzel

Hozzávalók

1 csipet só
1 fej fokhagyma
1 csipet egész fekete bors
3 dl majonéz
20 dkg hagyma
1 kg padlizsán
1 csipet bazsalikom levél
1 csipet finomra vágott zöldpetrezselyem

Leírás

A padlizsánokat grillen, vagy lapon megpirítjuk. (Akkor jó, ha a bőre magától leválik.) Ez azért kell, hogy kicsit füstös íze legyen, mert attól finomabb lesz és nem lesz kesernyés! Kicsit kihűtjük, hogy a bőrét le lehessen húzni. Közben, a hagymát, a fokhagymát és a fűszereket felaprítjuk (lehetőleg robotgéppel), majd ugyanezt tesszük a lebőrözött padlizsánnal. Összekeverjük az egészet és alaposan leturmixoljuk, de hagyhatunk benne darabokat is. Elkészítjük a házi majonézt, összekeverjük a padlizsánnal és már tálaljuk is. Langyosan, vagy hidegen, mindenképpen finom!

Megosztás a Google Pluson

0 megjegyzés: