A sertéstarja nem véletlenül olyan népszerű: finom, szaftos, és nehezen szárad ki, így kezdő szakácsoknak is sikerélményt ad. Ha egészben sütöd, még kevesebb munka lesz vele: csak kend meg a felületét a fűszeres páccal, pihentesd így a hűtőben, majd néhány óra múlva mehet is a tepsibe.
6 gerezd fokhagyma
2 hagyma
2 teáskanál füstölt paprika
1.5 dl olaj
1 teáskanál rozmaring
1 teáskanál őrölt kömény
0.5 dl víz vagy alaplé
só
bors
Másnap a hagymákat pucold meg, vágd cikkekre, és oszd el egy tepsi aljában. A hús bevágásaiban oszd el a maradék négy gerezd megpucolt, egészben hagyott fokhagymagerezdet. Emeld át a húst a tepsibe. Kanalazd a tetejére a visszamaradt páclevet, és öntsd fel vízzel vagy alaplével. Alufóliával letakarva told 160 fokos sütőbe négy órára. Ennyi idő alatt egészen omlósra sül. Néha vedd ki a sütőből, és locsolgasd meg a szafttal a húst.
Hozzávalók 4 személyre
1.5 kg sertéstarja6 gerezd fokhagyma
2 hagyma
2 teáskanál füstölt paprika
1.5 dl olaj
1 teáskanál rozmaring
1 teáskanál őrölt kömény
0.5 dl víz vagy alaplé
só
bors
Elkészítés:
Az egész sertéstarja felületét vágd be. Az olajat keverd el két gerezd zúzott fokhagymával, a füstölt paprikával, az őrölt köménnyel, a rozmaringgal és a sóval, borssal. Kend meg a hús felületét ezzel a keverékkel, és pihentesd a hűtőben egy éjszakát.Másnap a hagymákat pucold meg, vágd cikkekre, és oszd el egy tepsi aljában. A hús bevágásaiban oszd el a maradék négy gerezd megpucolt, egészben hagyott fokhagymagerezdet. Emeld át a húst a tepsibe. Kanalazd a tetejére a visszamaradt páclevet, és öntsd fel vízzel vagy alaplével. Alufóliával letakarva told 160 fokos sütőbe négy órára. Ennyi idő alatt egészen omlósra sül. Néha vedd ki a sütőből, és locsolgasd meg a szafttal a húst.
0 Megjegyzések