Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Így lesz a legfinomabb az egészben sült tarja: finom szaftos marad a belseje


A sertéstarja egészben sütve is fejedelmi ebéd: a titka a fűszeres pácban van.

A sertéstarja nem véletlenül olyan népszerű: finom, szaftos, és nehezen szárad ki, így kezdő szakácsoknak is sikerélményt ad. Ha egészben sütöd, még kevesebb munka lesz vele: csak kend meg a felületét a fűszeres páccal, pihentesd így a hűtőben, majd néhány óra múlva mehet is a tepsibe.

Hozzávalók 4 személyre

    1.5 kg sertéstarja
    6 gerezd fokhagyma
    2 hagyma
    2 teáskanál füstölt paprika
    1.5 dl olaj
    1 teáskanál rozmaring
    1 teáskanál őrölt kömény
    0.5 dl víz vagy alaplé
    só
    bors

Elkészítés:

Az egész sertéstarja felületét vágd be. Az olajat keverd el két gerezd zúzott fokhagymával, a füstölt paprikával, az őrölt köménnyel, a rozmaringgal és a sóval, borssal. Kend meg a hús felületét ezzel a keverékkel, és pihentesd a hűtőben egy éjszakát.

Másnap a hagymákat pucold meg, vágd cikkekre, és oszd el egy tepsi aljában. A hús bevágásaiban oszd el a maradék négy gerezd megpucolt, egészben hagyott fokhagymagerezdet. Emeld át a húst a tepsibe. Kanalazd a tetejére a visszamaradt páclevet, és öntsd fel vízzel vagy alaplével. Alufóliával letakarva told 160 fokos sütőbe négy órára. Ennyi idő alatt egészen omlósra sül. Néha vedd ki a sütőből, és locsolgasd meg a szafttal a húst.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések