A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Orbán Viktor: Ukrajna jelenleg olyan messze van az EU-s tagságtól, mint Makó Jeruzsálemtől


A múlt héten nyilvánosságra hozott titkosszolgálati jelentés félelemhorizontot vázol fel és megerősít bennünket, hogy jól tettük, amit tettünk, hisz a migráció és a terrorizmus kéz a kézben jár - jelentette ki Orbán Viktor a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország című műsorában.


A miniszterelnök elmondta: kiképzett emberek szervezik a déli határainknál tapasztalható migrációt.

Akinek nincs gyereke, az gondolhat együttérzően a migránsokra, akinek viszont van, az a gyermekeire gondolva hajlíthatatlan migrációügyben, mert „ha egyszer beengedjük őket, többet nem lehet kitenni őket, a következő nemzedékek olyan világban élik le az életüket, amely terrorizmussal, bűnözéssel, gázai minigettókkal lesz tele” - mondta a kormányfő.

Orbán Viktor ezért nem érti a baloldalt, nem érti, hogyan nem jut eszükbe, hogy egy ilyen veszélyes országban élnének az ő gyerekeik is, ha beengednénk az illegális migránsokat.

„Számos nyugat-európai országban ez már így van, gyarmattartó országok lévén ugyan voltak anyagi előnyeik, de be is kellett engedniük az egykori gyarmatokról származókat az országukba” - tette hozzá a kormányfő, rámutatva: vannak országok, amelyekről lehet azt gondolniuk az ott élőknek, hogy az adott ország már nem lesz olyan, mint amilyenbe ők beleszülettek.

A miniszterelnök szerint nekünk van egy toleranciaajánlatunk: mi nem akarjuk megmondani, hogy kinek mi a jó, de mások se akarják megmondani nekünk, hogy mi hogyan éljünk, tolerálják, hogy ez egy másik ország, amely nem akar miniGázákat, terrort, bandaháborúkat, mint amilyeneket látunk Nyugat-Európában. A baj az, hogy ezt ők nem akarják elfogadni, ide akarják küldeni saját migránsaikat, migránsgettókat akarnak Magyarországra. Az előttünk álló hónapoknak az lesz a legnagyobb tétje, hogy tudunk-e olyan változásokat eszközölni Brüsszelben, a jövő évi választásokon, amik révén elejét lehet-e venni ennek a kényszerítő uniós álláspontnak.

A nemzeti konzultáció és a nemzeti egység a magyar kormány két fontos eszköze a kormányfő szerint: meg kell védeni a déli határokat és meg kell védeni a magyar álláspontot Brüsszelben.

A mostani jogi helyzet alkalmas volt eddig a migrációs nyomás kezelésére, de most már idegenrendészeti szigorításra van szükség, mert a nyomás nő. Új idegenrendészeti törvényre van szükség, amely erőteljes, kikényszerítő idegenrendészeti erőt is magába foglal, hogy ne lopják el tőlünk az országunkat - magyarázta a kormányfő, aki szerint ezt a jogszabályt még az idén elfogadja a parlament.

A hatalom, egy állam közösségi létének lényege a közös cselekvőképesség, hangsúlyozta Orbán Viktor. A népszavazás, a parlamenti választás, a nemzeti konzultáció a közös cselekvést erősíti meg, tette hozzá.

Többfajta horizonton mérhető, hogy egy olyan nemzetközi szerv, mint Brüsszel, jól sáfárkodik-e a hatalmával. Ami ma történik, az nem az, ami miatt létrehoztuk az EU-t, de a brüsszeli vezetés ráadásul olyan rossz döntéseket hoz, aminek mindannyian isszuk a levét. „Az a vezetés, ami ma Brüsszelben van, egy globalista elit megbizatásait teljesíti. Ezek az emberek nem azt csinálják, amit mi szeretnénk. Az emberek nem akarnak migrációt, háborút, békétlenséget, rendezett zöld átmenetet akarnak. Ezért kell változást elérni Brüsszelben - nem az unióban, mert az mi vagyunk, hanem a brüsszeli bürokraták között” - hangsúlyozta Orbán Viktor.

Az orosz-ukrán háború kapcsán a kormányfő elmondta: amit Gerhard Schröder a tavalyi békemegállapodásról mondott, a diplomácia világában közismert tény. „Mindenfajta jelentésekből mi is úgy tudjuk, hogy 2022-ben Isztambulban megvolt a diplomáciai megállapodás a békekötésről, amit az ukránok amerikai nyomásra nem írtak alá” - hangsúlyozta Orbán. Európának az az érdeke, hogy az orosz-ukrán konfliktus elszigetelt legyen, azonban azt látjuk, hogy a konfliktus globalizálódik, ami nem jó nekünk sem, Európának sem. „Ahol lehet, ott segítünk, humanitárius segítséget szívesen adunk, de hogy a magyar adófizetők pénzéből vegyünk fegyvereket az ukránoknak, ahhoz nem járulok hozzá” - szögezte le Orbán.

„Ahhoz, hogy a 2024-es tervekről lehessen beszélni, jól kell befejeznünk az idei évet. Szeptembertől már reálbér-növekedést tapasztalhatunk. A következő másfél hónap a politikának nehéz lesz, ki kell védenünk a brüsszeli támadásokat és az ukrán-EU tárgyalások ügye is, amit nem szabad megindítani. Ukrajna olyan messze van az uniós tagságtól, mint Makó Jeruzsálemtől, ezért nem szabad megkezdenie az unós csatlakozási tárgyalásokat” - hangsúlyozta a kormányfő.

Ukrajna uniós tárgyalásainak megkezdésének elutasítása nem alku tárgya, az ukránok pénzelése, ez az egész kérdéskör nem kapcsolható össze a Magyarországnak járó pénzek ügyével - emelte ki Orbán Viktor.

A miniszterelnök elmondta, hogy idén számos gazdasági nehézség nehezítette a családok életét. Mi vállaltuk, hogy a nyugdíjak értéke egyetlen forintot nem veszíthet, azok értékét megőrzi, a munkahelyeket megőrzi, az inflációt pedig egyszámjegyűre szorítja. Jövőre azt vállalja a kormány, hogy visszaépíti a gazdasági növekedést. „Ez munkahelyek gyarapításával jár, béremelést, életszínvonal-emelést hoz” - tette hozzá.

Brüsszelben van a kezében egy eszköz, amelynek lényege: ha úgy látják, hogy az államadósság és a költségvetési hiány mértéke nem jól alakul, akkor bizonyos javaslatokat tehet és ha az adott kormány ezt nem fogadja el, akkor szankcionálhatja is az országot. „Brüsszel messziről néz, számokat néz, és ezek alapján javaslatokat tesznek: meg akarják szüntettetni a rezsitámogatást, az extraprofitadót. Ez hosszú vita lesz. Egy jó európai vezetéssel meg tudunk egyezni mindenben, de ez a mostani vezetés nem ilyen, ezért kell leváltani” - szögezte le Orbán Viktor.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések