A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Megállítja a hajhullást és lassítja az öregedést


Homoktövis, az immunrendszerünk téli őre 

Itt a november, az idő is lehűlt, ideje odafigyelni szervezetünkre és annak védekező rendszerére, ha nem szeretnénk a téli időszak felét betegállományban tölteni. De idén a drága vitaminkészítmények helyett inkább próbáljunk ki egy természetes immunerősítő csodanövényt - írta meg a ridikul.hu.

A homoktövis eredeti élőhelye valahol a Himalája környékén van, ám Ázsiából kiindulva mára már meghódította az egész világot. Mivel szereti a fényt és jól tűri a szárazságot, nem okoz neki gondot eléldegélni mostoha körülmények között sem, tehát jól érzi magát a tengerparti homokos részen, és a kies pusztában is. Jól viseli a telet, a fagyot is.

De miért szeretjük annyira?

A homoktövis támogatja az ember immunrendszerét, mely főleg az őszi-téli időszakban kiemelten fontos, de még az öregedési folyamatokat is képes késleltetni. De kedvcsinálónak lássuk, mire is jó még pontosan:

  • E-vitamin-tartalmának köszönhetően segít megakadályozni a bőrünk öregedését.
  • Elképesztően magas a C-vitamin-tartalma, ezért megfázáskor mindenképpen fogyasszunk belőle.
  • Elősegíti a sebgyógyulást.
  • A hajunkra is jó hatással lesz, rendszeres fogyasztásával megerősödhet, s még a hajhullást is megállítja.


Hogyan fogyasszuk?

A patikákban, drogériákban is hemzsegnek a homoktövises készítmények, kencék, ám ne féljünk tőle, mi magunk is begyűjthetjük és készíthetünk belőle dzsemet, szörpöt, bort, de akár még lisztet is, ha elég ügyesek vagyunk. Vagy csak préseljük ki a bogyókat, keverjük össze mézzel és fogyasszuk úgy. Előtte azonban feltétlenül győződjünk meg arról, hogy tényleg homoktövist találtunk-e, ha szükségét érezzük, konzultáljunk egy szakértővel is akár.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések