A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Börtönbe kerülhet Berki Mazsi


Berki Mazsi a héten vallotta be, hogy nem is élőben ment az adás, amikor 2021 őszén világra hozta a Berki Krisztiánnal közös kislányukat, a közvetítésért pedig pénzt kértek a nézőktől – számolt be az Origo.


Most, alig két évvel a történtek után Berki Mazsi kamerák előtt vallotta be, hogy tényleg egy felvétel indult el azokban a percekben, ő pedig akkor már a kislányával a kezében figyelte az eseményeket. A házaspár csúsztatott élő adást indított az előfizetői számára – írták.

A Blikk megkérdezte dr. Györei Péter büntetőjogi ügyvédet, hogy hasonló helyzetben mi lehet egy ilyen eset minősítése.

Bűncselekménynek minősül és nem szabálysértésnek. A csalás tényállásában van egy olyan kitétel, hogyha szabálysértési értékhatárt meg nem haladó kárt okozó csalást üzletszerűen követi el valaki, az bűncselekménynek minősül. Az elévülési időszak tehát nem érvényes ebben az esetben, mivel ez bűntettnek minősül és nem szabálysértésnek, ha sok embert csapok be, akkor az üzletszerűen elkövetettnek minősül – mondta.

Az ügyvéd arra a kérdésre is válaszolt, hogy a tényleges elkövető, amennyiben büntetőeljárás indulna, milyenfajta retorzióban részesülhet:

– Különösen nagy értékre elkövetett esetben törvény szerint a büntetési tétel 2-től 8 év. Különösen nagy kárnak az számít, ha 50 és 500 millió forint között van az adott összeg.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések