A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Hidvéghi Balázs: Brüsszel szégyenletes ideológiai dzsihádot folytat (videó)


A brüsszeli elit csúnyán leszerepelt – közölte Hidvégi Balázs fideszes európai parlamenti (EP-) képviselő szerdán közösségi oldalán, ahol strasbourgi felszólalását is megosztotta. 

A kormánypárti politikus a bejegyzésben azt írta: „az elmúlt években a brüsszeli elittől látni lehetett mindent: 

arcpirító korrupciós botrányt, jobboldali kormányok elleni szüntelen támadásokat és egy teljesen benézett szankciós politikát, ami gyakorlatilag mindenkinek árt Oroszországon kívül.”

„Amit viszont nem lehetett látni, az a hozzáértő, higgadt vezetés” – tette hozzá, hangsúlyozva, hogy Brüsszelben jobboldali fordulatra van szükség. Hidvéghi Balázs a közösségi oldalán az európai parlamenti felszólalásáról megosztott videóban azt mondta: „a Brexit, az illegális migráció, a koronavírus-járvány, az ukrajnai háború, illetve az azt követő gazdasági válság mind-mind hozzáértő vezetést és megfelelő döntéseket igényelt volna. 

"Ehelyett kapkodó reakciókat, terjengős, önelégült nyilatkozatokat, és következésképpen a hitelesség elvesztését látni” 

– jelezte.

„Az értelmetlen brüsszeli központosítási törekvések minden politikai területen, vagy a konzervatív kormányok elleni szégyenletes ideológiai dzsihád mind megosztottságot eredményeznek, és gyengítik Európát” – fogalmazott a fideszes politikus, amit a Mandiner szemlézett. 

Hidvéghi Balázs arról is beszélt: az Európai Parlamentben kirobbant hatalmas korrupciós botrányt és az Európai Bizottság botrányos vakcinabeszerzését is őszintén kell kezelni. Megjegyezte, az utóbbi ügyben már több mint 863 napja várják Ursula von der Leyen, az Európa Bizottság elnökének SMS-eit. A fideszes EP-képviselő kritikával illette a tagállamoknak szánt helyreállítási pénzek tűrhetetlenül lassú kifizetését, és a sikertelen szankciós politikát is, amely érdemben nem igazán segített Ukrajnán, nem hozta közelebb a háború végét, de árt az európai gazdaságnak és az európai embereknek”.

„Európának úgy kell visszatalálnia az egységhez és a hitelességhez, hogy először is elfogadja magát szabad tagállamok szövetségeként, majd meghatározza saját stratégiai érdekeit a világban”

– zárta felszólalását Hidvéghi Balázs.

A képviselő felszólalását itt tekintheti meg:

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések