A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Drogkereskedelem gyanúja a kispesti szocialistáknál? (videó)


Kábítószer-kereskedelem miatt is nyomoz a rendőrség abban a büntetőügyben, ami a kispesti MSZP botrányos ügyeinek nyilvánosságra kerülése után indult. A hatóság azután kezdett nyomozni a helyi szocialistákat beárnyékoló ügyekben, hogy nyilvánosságra került egy hangfelvétel, amin százmilliós korrupcióról és pénzek visszaosztásáról beszélt kólának nevezett fehér por és alkohol társaságában Lackner Csaba volt baloldali önkormányzati képviselő. 

Kábítószer birtoklása helyett egy ideje már drogkereskedelem bűntett gyanújával zajlik az a nyomozás, ami a kispesti szocialisták viselt dolgainak kiszivárogtatása után indult – tudta meg a Magyar Nemzet. Ismert, a kispesti szocialistákról az első kép- és hangfelvételek még 2019. október elején kerültek nyilvánosságra.

A felvételeken korrupcióról, százmilliós vagyonokról, külföldi ingatlanokról, kerületi pénzek visszaosztásáról, Gajda Péter polgármesternek is juttatott kenőpénzről (Gajda ezt határozottan tagadja), valamint túlszámlázásokról beszélt „kólának” nevezett zacskónyi fehér por társaságában, illetve alkohol fogyasztása közben Lackner Csaba volt MSZP-s önkormányzati képviselő.  

Az egyik hanganyagon Lackner arról is értekezett, hogy aki igazán ügyes, az még kerületi képviselőként is meg tud keresni évi százmillió forintot: 

"Vannak olyan emberek, akik a kerületi politikában is azt mondják, hogy ha te évente nem keresed meg a százmillió forintot, akkor hülye vagy. És az is igaz, hogy aki jól csinálja, az igazából nem a büdzséből veszi el, hanem olyan emberekkel köt szerződést, meg olyan eladások vannak, ahonnan a külső vállalkozóktól jön vissza."

A kispesti MSZP-sek ügyében többen is feljelentést tettek, például Tényi István költségvetési csalás gyanújával. Később hivatali visszaélés, vesztegetés elfogadása és kábítószerrel visszaélés felmerült gyanúja miatt a feljelentést az adóhatóság a BRFK-hoz is továbbította. 

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) végül gazdasági vesztegetés miatt rendelt el nyomozást, de 2019 novembere óta vesztegetés elfogadásának gyanújával már a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) korrupció és gazdasági bűnözés elleni főosztálya folytat eljárást.

Utóbbi főosztály kábítószer birtoklása miatt is vizsgálódott, ám ezt a nyomozást célszerűségből leválasztották és átadták a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) nemzetközi bűnözés elleni főosztály kábítószer-bűnözés elleni osztályának. Ebben az ügyben zajlik egy ideje már kábítószer-kereskedelem gyanújával a nyomozás.

Ez egyébként logikus lépés, hiszen ha a rendőrség feltételezése szerint az ominózus felvételen valóban drog látható, akkor a nyomozókat nyilván érdekli, hogy azt kitől vásárolhatták. Az persze más kérdés, hogy az ügy végül eljut-e a gyanúsításig, ugyanis egyelőre a rendőrök senkit nem „vettek elő” a kispesti botrány érintettjei közül. Lacknerék tagadják mind a drogfogyasztást, mind a korrupciót. 

Az üggyel összefüggésben a lap megkereste a nyomozást felügyelő Fővárosi Főügyészséget is, tőlük a következő választ kapták: „a gazdasági és korrupciós bűncselekmények miatti, illetve ettől külön, a kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmények miatti nyomozást a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda folytatja. Azok felderítési szakaszban vannak folyamatban.” 

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések