A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Fehér Ház: nem segíti az ügyet, ha kritizáljuk az ukrán ellentámadást


Az ukrán ellentámadás bírálata “nem segíti az ügyet” – mondta John Kirby, a Fehér Ház szóvivője, hozzátéve, hogy az ellentámadásban előrelépés történt, de nem részletezte, hogy ez pontosan miből is áll.

“Jelentős előrelépést láttunk, és arra összpontosítunk, hogy ez a fejlődés folytatódjon, hogy rendelkezzenek az eszközökkel és a szükséges felkészüléssel, de ez (az ellentámadás – a szerk.) abban a tempóban fog történni, amelyet ők (az ukránok – a szerk.) szükségesnek tartanak, és biztosítani fogjuk, hogy ne csak előrehaladni tudjanak, hanem képesek legyenek reagálni az orosz válaszlépésekre is” – mondta Kirby.

“Az ellentámadás minden megfigyelője nem tehet mást, mint hogy elismeri, hogy most is haladnak, helyenként lassan, lassabban, mint ahogy ők maguk szeretnék, de minden nap hősiesen harcolnak, és mi megpróbálunk mindent biztosítani számukra, amire szükségük van”

– hangsúlyozta a Fehér Ház szóvivője.

Kirbyt arról is megkérdezték, hogy az amerikai kormányzat szerint az ellentámadás legújabb eredményeivel Kijev válaszolt-e azokra az “aggodalmakra, amelyeket egyes amerikai tisztviselők az elmúlt hetekben az ellentámadás stratégiájával kapcsolatban hangoztattak”.

“Tudják, a pálya széléről nézni és kritizálni egy partnert és barátot, miközben véres, szörnyű és brutális körülmények között próbálnak előrenyomulni, nem segít az ügyön, nem arról van szó, hogy ők reagálnak a mi kritikánkra, hanem arról, hogy mi reagálunk az ő igényeikre” – mondta Kirby.

Korábban csütörtökön Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter a spanyolországi Toledóban az uniós külügyminiszterek informális találkozóján újságíróknak nyilatkozva azt tanácsolta az ukrán ellentámadás bírálóinak, hogy “fogják be a szájukat“, mert ezzel “az ukrán katonák arcába köpnek”.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések