A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Pilhál György: Árnyékban szociális


A csüggedő nemzethez intézett szózatot a minap Dobrev Klára árnyékminiszterelnök, a DK Brüsszelbe delegált szamaritánus nővére, szemkilövőhegyi lakos:

„Tudom, hogy magyarok millióinak elege van az »annyit érsz, amennyid van« szemléletből. De mi le fogunk számolni ezzel, mert Magyarország nemcsak a kiváltságosok, hanem mindannyiunk otthona.”

Gyurcsányné arról is tájékoztatott, hogy Orbán Viktor után egy olyan szociáldemokrata kormánya lesz az országnak, amely nemcsak gondoskodik állampolgárairól, hanem fellép minden igazságtalanság ellen és beavatkozik, ahol egyenlőtlenség van. (Korábban azt magyarázta a szociálisan érzékeny Klárika, hogy a karmelita kolostorból lenézve nem lehet látni, milyen például egy kétgyermekes, egyedülálló édesanya reggele, vagy egy három műszakban dolgozó, alulfizetett ápolónőé: „A számok mögött emberek, sorsok, családok vannak…”

Erre javasolta egy kommentelő: „Ha tényleg szívén viseli a szegények sorsát, akkor a Gyurcsány–Dobrev család hamarosan kiköltözik a zabrált Apró-villából, visszafizeti Láriferi privatizált milliárdjait, majd megkezdi a fegyházévtizedek letöltését.”)

Gondolom, az ígért „szociáldemokrata fordulatot” a Demokratikus Koalíció vezényelné le. Az a párt, amelynek elnöke 2002-ben egy feltöltött államkassza kulcsával együtt vette át a kormányzást az első Orbán-kabinettől, majd pillanatok alatt csődközelire gatyásította a gazdaságot.

Hogyan is mondta Őszödön? „Európában ilyen böszmeséget még ország nem csinált, mint amit mi csináltunk.”


Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések