A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Osztrák külügyminiszter: a külföldi cégek alig 10 százaléka hagyta el Oroszországot


Az Ukrajnai konfliktus kitörése előtt Oroszországban jelen lévő nyugati vállalkozások több mint 90 százaléka még mindig az országban működik – közölte csütörtökön Alexander Schallenberg osztrák külügyminiszter.

A Frankfurter Allgemeine Zeitung című német lapnak adott interjújában Schallenberg azt is kiemelte, hogy az orosz vállalatok még mindig aktívak Ausztriában és Németországban, Bécs pedig továbbra is nagymértékben függ a szankciókkal sújtott ország gázszállításaitól.

 „Az orosz piacról való kilépés sokkal bonyolultabb folyamat, mint ahogyan azt gyakran leírják” – mondta Schallenberg. Ausztria függősége az orosz gázszállításoktól csökkent, de még mindig 50 százalékos – mondta a miniszter, hangsúlyozva, hogy a tengerparttal nem rendelkező ország nem tud LNG-terminálokat építeni, ellentétben néhány uniós társországgal.

“Összességében Ausztria energiaszükségletének mindössze 12%-át fedezik orosz gázszállítások” – tette hozzá a miniszter.

"Stratégiai gáztartalékokat hoztunk létre, és nem fogunk időszakos áramkimaradásokkal szembesülni a közelgő télen”.

Az év elején Schallenberg azt mondta, hogy Oroszország továbbra is fontos marad az EU számára, és sürgette az unió törvényhozóit, hogy “térjenek észhez”.

A miniszter megvédte a Raiffeisen Bank International-t, Ausztria második legnagyobb hitelezőjének jogát arra, hogy továbbra is működjön Oroszországban, mivel az UniCredit páneurópai kereskedelmi bankkal együtt egyike annak a két külföldi banknak, amely rendszerszinten fontos az orosz gazdaság számára.

“Azt gondolni, hogy nem lesz többé Oroszország, és minden területen szétválaszthatjuk magunkat tőle, téveszme” – jelentette ki a Reutersnek adott márciusi interjújában.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések