A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A mentőkre támadt a részeg beteg Miskolcon


Megmarta és megrúgta a mentőápolót. 

A Miskolci Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és könnyű testi sértés vétsége miatt. Az elkövető ittassága okán eszméletlenül feküdt a téren, majd a mentősök kórházba szállították. A férfi ellátása közben megtámadta a mentőtisztet, valamint megmarta és megrúgta a mentőápolót.

A vádirat szerint a vádlott 2023. május elején, reggel, Miskolcon, az egyik téren ittassága miatt eszméletlen állapotban a földön feküdt. A kiérkező mentőápoló megvizsgálta, azonban a férfi arrogánsan viselkedett, szitkozódott, kórházba szállítása közben is agresszív volt. Az elkövetőt a vizsgáló szobába helyezték el, de el akarta hagyni a kórházat, így a mentőápoló a biztonsági személyzet segítségét kérte. A két biztonsági őr feltartóztatta a vádlottat, aki dulakodni kezdett velük, míg végül leültették egy székre.

Egy mentőtiszt vizsgálta a vádlottat, amikor a székről felállva rugdalózó és kapálózó mozdulatokkal megtámadta, valamint a szobában tartózkodó mentőápoló jobb felkarjába belemart, megütötte, majd belerúgott. A mentőtisztet is meg akarta ütni, de ő kivédte, és földre vitte a vádlottat. Ön- és közveszélyes magatartását úgy tudták megfékezni, hogy leszedálták.

A cselekmény következtében a mentőápoló zúzódásos sérülést szenvedett, míg a mentőtisztnek megrándult a válla. A mentőtiszt és a mentőápoló közfeladatot ellátó személynek minősül.

Az ügyészség a büntetett előéletű vádlottal szemben börtönbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések