A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Atlétikai vb: Kéri Bianka elődöntős 800-on


A hétből az ötödik előfutamban kapott helyet, amelyben határozottan kezdett 

Kéri Bianka remek versenyzéssel futamában a negyedik helyen ért célba szerda délelőtt, és 2:00.20 perces idejével továbbjutott az elődöntőbe a budapesti atlétikai világbajnokságon.

Az SVSE középtávfutója az 1:59.80 perces kvalifikációs szint teljesítésével jutott ki a vb-re, amit a júniusi lengyelországi csapat Európa-bajnokságon ért el karrierje első két percen belüli futásával. Előzetesen pedig arra lehetett számítani, hogy az elődöntőbe jutáshoz ehhez az időhöz közeli eredmény kell majd.

Kéri a hétből az ötödik előfutamban kapott helyet, amelyben határozottan kezdett, az első kanyar után a második-harmadik helyen vágott be, és az első körben stabilan tartotta a helyét. Az iram visszafogott volt, a második elejétől viszont fokozatosan nőtt a tempó, amelyet Kéri is jól bírt, és az utolsó kanyarban is továbbjutó helyen állt, sőt úgy tűnt, két másik riválisával sikerült leszakítani a többieket. A célegyenesben az amerikai Nia Akins volt a leggyorsabb, mögötte pedig a brit Jemma Reekie futott, akivel Kéri tudta tartani a tempót, megelőznie viszont nem sikerült, miközben mögötte a szlovén Anita Horvát hajrázott nagyszerűen, és kevéssel a cél előtt a magyar mellé ért, majd megelőzte.

A biztos továbbjutáshoz az első háromban kellett volna végeznie a 29 éves magyar atlétának, aki viszont 2:00.20 perces idejével a legjobb volt a nem továbbjutottak között, akik közül a hét futam alapján a legjobb három is folytathatta. A következő két futamból nem előzhették meg hárman, végül senki sem tudott elé kerülni, így a magyar atléta készülhet a péntek esti elődöntőre.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések