A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Kína: a NATO az igazi bajkeverő


Kína állandó ENSZ-képviselője szerint a NATO “az igazi bajkeverő”, amely teljes mértékben átvette a “hidegháborús gondolkodást és az ideológiai előítéleteket”, mivel továbbra is globális feszültségeket okoz.

Csang Jün csütörtöki nyilatkozatában visszavágott a NATO-tagok által a hét eleji vilniusi csúcstalálkozón kiadott közleményre, amely azzal vádolta Kínát, hogy “kényszerítő politikát” folytat, amely megkérdőjelezi a szövetség érdekeit. Azt is állította, hogy Peking az eszközök széles skáláját használja globális lábnyomának növelésére és a szövetség biztonságának aláásására.

 A megbízott ezt “rágalomként és Kína befeketítéseként” utasította vissza, azt állítva, hogy az USA vezette katonai blokk még mindig a hidegháborús mentalitás csapdájában vergődik. Emlékeztetett arra, hogy bár a NATO regionális szervezetnek vallja magát, ezt az elvet sérti azzal, hogy belép az ázsiai-csendes-óceáni térségbe, és “még több negatív hatást és romboló tényezőt hoz a regionális és globális biztonságra”.

ELMONDTA, HOGY BÁR A NATO AZT ÁLLÍTJA MAGÁRÓL, HOGY VÉDELMI SZÖVETSÉG, ARRA ÖSZTÖNZI TAGJAIT, HOGY NÖVELJÉK A KATONAI KIADÁSOKAT, TOVÁBBRA IS ÁTLÉPJÉK A HATÁROKAT ÉS PROVOKÁLJÁK A KONFRONTÁCIÓT.

A szövetség – tette hozzá – a szabályokon alapuló nemzetközi rend bajnokaként tünteti fel magát, de “többször megsértette a nemzetközi jogot…, beavatkozott más országok belügyeibe, számos háborút provokált, diplomáciai létesítményeket bombázott, és ártatlan civileket ölt meg”.

Az egyes NATO-tagok kettős mércét követnek, előmozdítják a nukleáris megosztást, a nukleáris szövetséget, és tovább fokozzák a regionális feszültségeket.

SZÁMOS TÉNY BIZONYÍTJA, HOGY A NATO AZ IGAZI BAJKEVERŐ.

“Kína nem okoz bajt, de nem is fél a bajtól” – figyelmeztetett Csang Jün, hozzátéve, hogy Peking határozottan ellenezni fog minden olyan beavatkozást, amely Kína területi integritását és nemzeti érdekeit sérti.

A diplomata megjegyzései azután hangzottak el, hogy a kínai külügyminisztérium figyelmeztette a NATO-t, hogy ne nyisson összekötő irodát Japánban, az első ilyen jellegű irodát az ázsiai-csendes-óceáni térségben.

Bár Tokió jelezte, hogy fontolgatja az ötletet, a NATO közleménye nem említette azt. A Nikkei Asia című lap szerint az erre vonatkozó kijelentést törölték a dokumentum végleges változatából, és az ügyben a döntést egy későbbi időpontra halasztották.

A nyilvánvaló fordulat azután következett be, hogy Franciaország ellenezte az összekötő iroda létrehozásának tervét, attól tartva, hogy a lépés még inkább ellenségessé tenné Pekinget.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések